elektronikci
FD Üye
Pratik Yumoş Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 şişe maden suyu (250 ml)
- 1 yumurta (akı içine sarısı üstüne)
- 1 tatlı kaşığı tuz silme
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket instant maya (11 ml)
- 6,5 su bardağı un en fazla 7 bardak olabilir (200ml lik su bardağı kullandım)
Pratik Yumoş Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt, yağ, maya, şeker, tuz, maden suyu, yumurta akı hepsini çırpma teliyle karıştır 10 dk beklesin.
- Sonra un koy yoğur, ele yapışan bir hamur olmalı yoksa sert olur. Biraz cıvık kalsın mayalanmaya bırak.
- Ben boş yaptım isterseniz içine bişeyler koyun ama gerek yok bence.
- Yumurta sarısının yanına 1 yemek kaşığı sıvı yağ dökün hamur ele yapıştığı için ilk önce yağa sonra hamur parçası koparıp şekil verin.
- Tepside yine mayalansın, 1 saat felan bekledim.
- Üzerine yumurta sarısı sürdüm. 180 derece 35 dakika alt üst ayarda pişirdim ben.
Pratik Yumoş Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı