Prens Tatlısı Tarifi Resimli
Prens Tatlısı Tarifi
Prens Tatlısı Malzemeleri:
750 ml sut
1 paket vanilyalı puding
1 su bardağı sut
1 paket kremşanti
6 adet halley
1 su bardağı dovulmuş ceviz
12 su bardağı dondurulmuş vişne
Cikolatalı sos icin :
12 litre sut
50 gram kakao
3 yemek kaşığı toz şeker
imagesprenstatlisitarifiresimli5ad3ffb3ef4bc
Prens Tatlısı Yapılışı : 750 ml sutun icine toz pudingi ekleyip surekli karıştırarak pişirelim Puding kıvamına gelince ocaktan alıp soğumaya bırakalım Pudingi soğurken kabuk tutmaması icin ara sıra karıştıralım Yarım litre sute, kakao ve toz şekeri ekleyip ocağa koyalım Kaynayana kadar surekli karıştırarak pişirelim Daha sonra soğuması icin ocaktan alalım ve kabuk tutmaması icin sık sık karıştıralım Bir başka kapta, 1 su bardağı sopuk sutle krem şantiyi cırpalım Halleyleri kup kup doğrayalım Bir halleyi 2025 parcaya bolelim Puding iyice soğuduktan sonra krem şantiye ekleyip, mikserde kısa sureli karıştıralım İcine ceviz, halley parcaları ve vişneleri de ekleyip, kaşıkla şoyle bir karıştıralım Hazırladığımız karışımı kuplara koyalım Tatlımızın uzerini hazırladığımız cikolata sosuyla susleyip buzdolabına kaldıralım En az 23 saat beklettikten sonra servis yapalım
afiyet olsun
alıntı
Prens Tatlısı Tarifi
Prens Tatlısı Malzemeleri:
750 ml sut
1 paket vanilyalı puding
1 su bardağı sut
1 paket kremşanti
6 adet halley
1 su bardağı dovulmuş ceviz
12 su bardağı dondurulmuş vişne
Cikolatalı sos icin :
12 litre sut
50 gram kakao
3 yemek kaşığı toz şeker
imagesprenstatlisitarifiresimli5ad3ffb3ef4bc
Prens Tatlısı Yapılışı : 750 ml sutun icine toz pudingi ekleyip surekli karıştırarak pişirelim Puding kıvamına gelince ocaktan alıp soğumaya bırakalım Pudingi soğurken kabuk tutmaması icin ara sıra karıştıralım Yarım litre sute, kakao ve toz şekeri ekleyip ocağa koyalım Kaynayana kadar surekli karıştırarak pişirelim Daha sonra soğuması icin ocaktan alalım ve kabuk tutmaması icin sık sık karıştıralım Bir başka kapta, 1 su bardağı sopuk sutle krem şantiyi cırpalım Halleyleri kup kup doğrayalım Bir halleyi 2025 parcaya bolelim Puding iyice soğuduktan sonra krem şantiye ekleyip, mikserde kısa sureli karıştıralım İcine ceviz, halley parcaları ve vişneleri de ekleyip, kaşıkla şoyle bir karıştıralım Hazırladığımız karışımı kuplara koyalım Tatlımızın uzerini hazırladığımız cikolata sosuyla susleyip buzdolabına kaldıralım En az 23 saat beklettikten sonra servis yapalım
afiyet olsun
alıntı