
Prenses Pasta Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağından 1 parmak eksik un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 buçuk su bardağı süt
- 1 paket kremşanti (Paketin içindeki iki poşette kullanılacak)
- 1 buçuk su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kahvaltılık sürme çikolata
- 3 yemek kaşığı labne peyniri
- 1 paket (200ml) sıvı krema
- 60 gram sütlü çikolata
- 60 gram bitter çikolata
Prenses Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kekimizi hazırlayalım. Yumurta ve şekeri köpük köpük olup beyazlaşana kadar 3-4 dakika mikserle çırpalım.
- Sütle sıvı yağı ekleyip karıştıralım. Kuru materyalleri elekle eleyip karıştıralım. Akışkan bir kıvam oluyor. Büyük uzunluk dikdörtgen borcamı margarinle yağlayıp harcımızı borcama döküp yere vurup havasını alalım.
- 180 derece fırında denetim ederek pişirelim. Pişen kekimizi fırından alalım ılıdıktan sonra üzerine sütümüzü dökelim. Dolaba kaldırıp büsbütün soğumasını bekleyelim.
- Kremşantimizi 1 buçuk su bardağı sütle çırpalım. Yoğunlaşınca labne peyniri ve sürme çikolatamızı katıp çırpalım.
- Kek güzelce soğuduktan sonra kremşantimizi üzerine düzgünce yayalım yaydıktan sonra 3-4 saat kadar dolapta bekletelim vaktiniz varsa sonraki güne kadar bekletebilirsiniz daha hoş olur.
- Kremşantimizi de yayıp dolapta beklettikten sonra son olarak ganajımızı yapalım. Kremamızı tavaya koyup kaynama noktasına gelince altını kapatıp çikolataları içine atalım.
- Eritip krema kıvamına getirelim. Orta ara karıştırıp ılıktan biraz sıcak olunca şantinin üzerine döküp ganajımız sertleşmeden süratlice yayalım. Bu formda de 2-3 saat bekledikten sonra servis yapalım.