Prenses Tacı Tanımı İçin Materyaller
Üst kısım için ;
- 1 paket kırmızı jöle
- 1 kase dolusu doğranmış çilek
- 1 paket çilekli puding
- 4 yemek kaşığı irmik
- Süt
- 11 yemek kaşığı irmik
- 12 yemek kaşığı şeker
- 1 litre süt
- Şekerli vanilin
Prenses Tacı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel joleyi paketin üzerinde yazdığı üzere pişirip soğuduktan sonra çilekleri ekliyoruz.
- Karıştırdıktan sonra kalıbımıza döküyoruz.
- Bir tencereye çilekli pudingi ve irmiği ekleyip pudingin üzerinde yazan ölçüde süt ekleyip pişiriyoruz.
- Piştikten sonra bunu da kalıbımıza döküyoruz.
- Alt kısım için olan materyallerden vanilin hariç bütün materyalleri ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynamaya başladıktan sonra şekerli vanilini ekleyip 1 dk daha kısık ateşte tutup ocağımızı söndürüyoruz ve kalıbımıza döküyoruz.
- Tatlımız biraz soğuduktan sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendiriyoruz. Afiyet olsun .