
Prenses Tacı Tanımı İçin Gereçler
Beyaz Kısım İçin
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı irmik
- 3 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Çilekli puding
- Süt
Prenses Tacı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Çilekli kısım için süt ve çilekli puding tencereye alınır kaynayıp yoğunlaşana kadar pişirilir.
- Uygun bir kek kalıbı güzelce ıslatılır. Hazırlanan puding kalıbın tabanına boşaltılır.
- Beyaz kısım için 1 litre süt, irmik, nişasta, toz şeker tencereye alınır kaynayıp yoğunlaşana kadar pişirilir. Ocaktan alınıp tereyağı ve vanilya eklenir.
- Karıştırarak erimesi sağlanır. Bu sırada hafif ılımış olan çilekli pudingin üzerine yavaş yavaş dökülür. Oda sıcaklığına gelen tatlı 4-5 saat dolapta dinlendirilir.
- Güzelce soğuyan ve kıvam alan tatlı servis tabağına zıt çevrilerek çıkartılır. Kolay çıkması için kalıp ıslatılır.
- Birde çıkarmadan evvel kenarları kaşıkla yahut bıçakla hafif bastırılarak kalıptan ayrılır. Afiyet olsun.