Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Prenses Tacı

Prenses Tacı
0
25

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
prenses-taci.jpg

Prenses Tacı Tanımı İçin Gereçler


Beyaz Kısım İçin
  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 3 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Çilekli Kısmı İçin
  • Çilekli puding
  • Süt

Prenses Tacı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Çilekli kısım için süt ve çilekli puding tencereye alınır kaynayıp yoğunlaşana kadar pişirilir.
  2. Uygun bir kek kalıbı güzelce ıslatılır. Hazırlanan puding kalıbın tabanına boşaltılır.
  3. Beyaz kısım için 1 litre süt, irmik, nişasta, toz şeker tencereye alınır kaynayıp yoğunlaşana kadar pişirilir. Ocaktan alınıp tereyağı ve vanilya eklenir.
  4. Karıştırarak erimesi sağlanır. Bu sırada hafif ılımış olan çilekli pudingin üzerine yavaş yavaş dökülür. Oda sıcaklığına gelen tatlı 4-5 saat dolapta dinlendirilir.
  5. Güzelce soğuyan ve kıvam alan tatlı servis tabağına zıt çevrilerek çıkartılır. Kolay çıkması için kalıp ıslatılır.
  6. Birde çıkarmadan evvel kenarları kaşıkla yahut bıçakla hafif bastırılarak kalıptan ayrılır. Afiyet olsun.
 
858,510Konular
980,871Mesajlar
30,719Kullanıcılar
wwqdfv0Son üye
Üst Alt