Prenses Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Muhallebisi için
- 1 yumurta
- 1, 5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 çay bardağı şeker
Prenses Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Muhallebiyi yapmak için yumurta ve şeker tencereye alınarak karıştırılır. Üzerine süt ve un eklenerek karıştırılır ve ocağa alınarak kaynayıp göz göz olana kadar topaklanmaması için daima karıştırılarak pişirilir.
- Kaynayınca altı kapatılır vanilya eklenip karıştırılır ve muhallebi kuplara hisse edilir. Muhallebi soğumaya bırakılır çikolata sosu için tereyağı hariç tüm materyaller tencereye alınır ve kaynayıp yoğunlaşana kadar karıştırılır.
- Çikolata sosu yoğunlaşınca içine tereyağı eklenir ve ocaktan alınır. Çikolata sosu da muhallebilerin üzerine hisse edilir. Sıcaklığı giden muhallebiler buzdolabına en az 4 saat soğumak üzere bırakılır.
- Soğuyan muhallebileri istediğiniz üzere süsleyecek servis edebilirsiniz. Ben hindistan cevizi rendesi ve drajelerle süsledim. Afiyet olsun.