Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Probiyotikler Besin Emilimini Nasıl Geliştirir?

Probiyotikler Besin Emilimini Nasıl Geliştirir?
0
282

adanali

FD Üye
Katılım
Eki 20, 2019
Mesajlar
2,792
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
37
Konum
Adana
Web sitesi
bilgilihocam.com
F-D Coin
74
Bazı probiyotik bakteri türleri doğrudan folat gibi besinler üretirken, diğerleri oksalatlar gibi antinutrientleri parçalamaktadır. Bu aktivitenin besin emilimi ve statüsü için nasıl faydalı olabilir. Bu yazıda probiyotiklerin besin emilimi üzerindeki etkileri hakkında bilgiler yer almaktadır.

Probiyotikler ve Besin Durumu
Bazı yiyecekler besin açısından çok zengin olabilir, ancak onları bağırsaktan emmediği takdirde vücut bunları kullanamaz. Bu süreçte faydalı bağırsak bakterileri nasıl bir rol oynayabilir? Ve adı geçen bağırsak bakterileri tarafından hangi önemli besinler doğrudan üretilir? Probiyotik takviyelerin herkes için olmayabilir ve herhangi bir yeni probiyotiğe başlamadan önce doktora danışmalıdır.
Aşağıdaki belirtilen fyararlar sınırlı ve düşük kaliteli klinik çalışmalardan alınmıştır ve daha fazla çalışmaya ihtiyaç olduğu bilinmelidir.desteklenmektedir. Aşağıda listelenen kullanımlardan herhangi biri için probiyotik kullanımını destekleyecek yeterli kanıt yoktur. Probiyotik takviyeleri almadan önce bir doktora danışmalı ve asla doktorun önerdiği veya reçete ettiği tedaviler yerine kullanmamalıdır.



Vitamin Seviyeleri
Günlük L. acidophilus tüketimi çocuklarda B12 vitamini ve folat düzeylerini önemli ölçüde artırmıştır. Kanadalı bir çalışmada L. reuteri alınması kandaki vitamin D3 düzeylerini % 25.5 arttırmıştır. Hamurdan izole edilen L. reuteri’nin kobalamin (B12 vitamini) ürettiği gösterilmiştir, çiğ inek sütünden izole edilen L. plantarum’un riboflavin (B2) ve folat (B9) [ 4 ] ürettiği gösterilmiştir. Yüksek folat üreten S. thermophilus tarafından üretilen folat açısından zengin fermente süt, farelerde hemoglobin düzeylerini arttırmıştır. S. cerevisiae ayrıca zengin bir diyet folat kaynağıdır. Bazı Lactobacillus probiyotikleri insan çalışmalarında vitamin durumunu (B12, folat ve D3) geliştirdi. Bazı türler ayrıca B vitaminleri ve folat gibi besinler üretir.

Demir Seviyeleri
Güney Hindistan’daki genç kadınlarda demir eksikliği düşük Lactobacilli seviyeleri ile ilişkili bulunmuştur. Plantarum ayrıca kadınlar tarafından artan demir emilimi ile de ilişkilidir: meyve içeceğinden yaklaşık% 50 ve yulaf tabanından% 100’ün üzerindedir. L. acidophilus ile takviye edilmiş okul öncesi çocuklar daha yüksek alyuvar durumu ve anemi prevalansında önemli bir azalma göstermiştir. B. animalis ssp. İle süt laktis ve prebiyotik oligosakkaritler 1-4 yaş arası çocuklarda anemi ve demir eksikliği riskini % 45 ve kilo alımını 0.13 kg / yıl arttırmıştır. Fo tüketim Lactobacillus ve B.’nin animalis ssp. laktis çoklu insan çalışmalarında daha yüksek demir durumu ile ilişkili bulunmuştur.

Diğer Mineraller
L. helveticus yaşlı gönüllülerde [13] ve postmenopozal kadınlarda [14] kan kalsiyum düzeylerini arttırmıştır. L. fermentum, fermente keçi sütünde kalsiyum , fosfor ve çinkonun biyo yararlanımını artırabilir. L. plantarum içeren fermente süt daha yüksek kalsiyum retansiyonu göstermiştir. Magnezyum ve fosfor Tarafından kırıcı fitat, S. cerevisiae, demir, çinko, emilimini artırabilir: Probiyotikler yaşlılarda ve postmenopozal kadınlarda kalsiyum seviyelerini arttırdı. Bazı bakteri türleri kalsiyum, fosfor, çinko, magnezyum ve demirin kullanılabilirliğini ve emilimini artırabilir.
Probiyotikler, gıdalardan emilecek daha fazla besin maddesi (B vitaminleri, demir ve diğer mineraller gibi) yaparak besin durumunu iyileştirebilir. Bazı yararlı bakteri türleri de doğrudan folat ve B12 vitamini gibi önemli besinleri üretirken, diğerleri oksalatlar gibi bağırsaktaki kalsiyum ve diğer mineralleri bağlayan antinutrientleri degrade eder.
Lactobacillus adı verilen spesifik bir probiyotiğin bize çeşitli B vitaminleri ve K2 vitamini (çoğumuzda çok eksik olduğu) sağladığını biliyor muydunuz ? Hepsi bu değil: probiyotikler ayrıca vücudun gıdalardan ve takviyeden besinleri daha iyi kullanmasına yardımcı olur.

Probiyotikler ve Sindirim Faydaları
Probiyotikler sindirim maddelerinin üretiminde rol oynamaktadır
Her gün çeşitli karbonhidrat türleri yiyoruz (evet, ketojenik bir diyet uyguluyor olunsa bile) bazıları o kadar karmaşıktır ki sadece bağırsak mikropları onları sindirebilir. Kişinin gut sağlığı bozuk ise, içinde yaşayan patojenler (pis bakteriler) ürünleri enerjiye bu kompleks karbonhidratlar kullanabilir. Probiyotiklerin devreye girdiği yer budur. Araştırmacılar bazı probiyotiklerin kendi enzimlerini üretirken diğer probiyotiklerin pankreas, mide ve safra kesesi tarafından sindirim maddelerinin salınımını arttırdığını bulmuşlardır. Bu enzimler veya sindirim maddeleri, gerçek gıda takviyelerinin parçalanmasını (ve kullanımını) kolaylaştırır.
Bazı probiyotikler kısa zincirli yağ asitlerini sentezler
Bağırsak hücreleri enerji ve beslenme için bütirata bağlıdır. Butirat ayrıca bağırsağı güçlendirmeye yardımcı olan bağırsak koruyucu maddelerin üretimini de uyarır. Butirat ayrıca kolonun pH’ını düşürür ve böylece bağırsaktaki patojenlerin büyümesini engeller. Besin maddelerini yeterince emmek için bağırsağın sağlıklı olması gerektiği unutulmamalıdır. Bağırsak sağlığını korumaya yardımcı olarak, probiyotikler emici işlevini geliştirir ve vücudun aldığınız takviyeleri temizlememesini sağlar.
Probiyotikler mikro besin biyoyararlanımını artırır
Probiyotikler, vitaminler ve mineraller gibi mikrobesinlere bağlanabilir ve daha kolay emilebilecekleri kolonda serbest bırakabilirler. Sağlıksız bir bağırsakta, patojenler aksine bu mikro besinlerden yararlananlar olacaktır. Ayrıca, probiyotikler tarafından üretilen kısa zincirli yağ asitleri kolonda asidik bir ortam yaratır. Bu mineral emilimini arttırır:
• Bağırsağın mineral emilim yüzey alanının arttırılması
• Magnezyum ve kalsiyum gibi iyonlaştırıcı mineraller – Bu, minerallerin bağırsak astarına ‘yayılmasını’ kolaylaştırır ve kan dolaşımına daha kolay emilir.
Probiyotikler yağ emiliminde rol oynar

Bazı kişiler tarafından faydaları ret edilse de vücudun sağlıklı diyet yağlarına ihtiyacı vardır. Diyet yağları vücutta önemli bir rol oynamaktadır. Örneğin, vücudun sağlık için kritik olan yağda çözünen A, D, E ve K vitaminlerini emmesi gerekir. Ayrıca, yağlar beyindeki sinir dokusunun yapı taşlarıdır ve hormonal sağlık ve genel sağlık için kesinlikle gereklidir.
Peki, bunun probiyotiklerle ne ilgisi vardır?
Araştırmalar, bazı probiyotiklerin yağ emilimini artırabildiğini göstermektedir. Bunu yaparken, bu dost mikroplar vücudun yağda çözünen vitaminleri kullanmasını kolaylaştırır.
Probiyotikler vücudun vitaminleri görmesine yardımcı olabilir
Vücuttaki hücrelerin reseptörleri vardır, bunlar hücrenin gözleri olarak işlev gören özel proteinlerdir. İnsanlar üzerinde yapılan bir 2013 çalışması, probiyotiklerin kısa zincirli yağ asitlerinin varlığında ve yokluğunda D vitamini reseptörlerinin aktivitesini uyardığını göstermiştir. Denek katılımcıları, D vitamini seviyelerinde% 22,4’lük bir artıştan faydalanmışlardır.
 

Similar threads

Bazı probiyotikler, iltihabı tedavilerinden kaynaklanan komplikasyonları azaltabilir. Bu yazıda probiyotiklerin nasıl etkili olduğu ve hangi türlerinin daha faydalı olduğu hakkında bilgiler bulunmaktadır. Probiyotikler ve İnflamatuar Hastalık Enflamasyon, insan vücudundaki en karmaşık ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
274
Bazı probiyotikler, alerji semptomlarını, otoimmünite, döküntüleri ve hatta kanser tedavilerinden kaynaklanan komplikasyonları azaltabilir. Bu yazıda probiyoriklerin nasıl etkili olduğu ve hangi türlerinin daha faydalı olduğu hakkında bilgiler bulunmaktadır. Sistemik Alerjiler L. brevis...
Cevaplar
0
Görüntüleme
266
B. animalis (özellikle B. lactis alt türleri ) sağlıklı bağırsak florasının önemli bir bileşenidir. Özellikle çocuklarda GI refahını teşvik etmektedir ve bazı kanıtlar vücudun enfeksiyonları önlemesine ve savaşmasına yardımcı olabileceğini düşündürmektedir. Bifidobakteri (Bifidobecterium...
Cevaplar
0
Görüntüleme
232
Fonksiyonel besinler doğal olarak içerdikleri bileşenleri ile besin gereksinimini karşılamanın yanında sağlık açısından da yarar sağlayan biyolojik öğeleri içeren, hastalıklardan koruyucu etkileri bulunan, yaşam kalitesini yükselten besinler olarak bilinir. Fonksiyonel besinler grubunda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
176
İnsan vücudunun çeşitli bölgelerinde bulunan, insana zarar vermeksizin hatta bazı yararlar sağlayan mikroorganizma topluluklarına vücudun normal florası adı verilir PROBİYOTİKLER Probiyotikler, sindirim sistemine yardımcı olan ve vücudumuz için gerekli bakterilere verilen addır.İlaç olarak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
159
858,506Konular
983,023Mesajlar
33,106Kullanıcılar
Asi1234Son üye
Üst Alt