Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Probiyotiklerin faydaları

Probiyotiklerin faydaları
0
77

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
85
Puan
48
F-D Coin
0
Günlük beslenmeye eklenebilecek doğal probiyotikler, mide ve bağırsak sorunlarını önlüyor, bağışıklık sisteminin daha iyi çalışmasını sağlıyor Bilirkişi Beslenme Uzmanı Nilay Keçeci Arpacı probiyotiklerin faydalarını anlattıprobiyotiklerinfaydalari5c43cb644bfadjpegalt Probiyotiklerin faydalarıEn dinç probiyotik kaynağı “kefir En zinde probiyotik kaynağı kefirin her bir damlasında binlerce probiyotik; yani yararlı bakteri bulunur Bir gençlik iksiri olarak görülen kefir ile vücuda alınan probiyotikler; yiyeceklerdeki protein ve yağların yakılmasını, vitaminmineral ve aminoasitlerin emilimine dek çoğu faaliyette önemli rol oynar Sütün mayalanması ile elde edilen kefirin tadı sodalı ayrana aynı; fakat birazcık daha yoğun kıvamlı bir fermente süt içeceğidir  Çoğu kişi kefirin tadından hoşlanmaz Eğer kefirin tadını sevmiyorsanız meyveli olanlarını tercih edebilir veya sevdiğiniz bir meyveyi blenderden geçirip sade kefire ekleyebilirsiniz İsteğe yan olarak kuru meyve ekleme de kefirin tadını sevmeyenler için bir alternatif olabilirprobiyotiklerinfaydalari5c43cb647194ejpegalt Probiyotiklerin faydalarıAnne sütü etkisi yaratan “keçi sütü Anne sütüne en yakın süt olan keçi sütü, varlıklı bileşimi ile vücutta faydalı bakterilerin çoğalmasını sağlar Keçi sütü içindeki probiyotiklerle bağırsakta bulunan proteinlerin ve yağların sindirilmesini sağlar Kısacası tüketilen gıdaların hazmedilmesini kolaylaştırırKeçi sütünün içindeki kazein oranının daha düşük olması ve daha ufak partiküller yapıya sahip olması sindirilebilme becerisini artırmaktadır Keçi sütü diğer sütlere kadar serum protein, mineral ve kalsiyumdan birazcık daha zengindir Keçi sütünden yapılan peynir, yoğurt da besin planına eklenebilirprobiyotiklerinfaydalari5c43cb648b666jpegalt Probiyotiklerin faydalarıYoğurdunuz bol probiyotikli olsun Çok Iyi probiyotik kaynaklarından sayabileceğimiz yoğurt ve ayran da günlük beslenme planında aralıksız bulunması gereken besinlerdendir Ancak bu besinler pastörize edildikleri takdirde içlerindeki probiyotik miktarı keskin ölçüde azalır Bunun için evde yapılan yoğurt ve ayranları harcamak daha fazla probiyotik alınmasını sağlarprobiyotiklerinfaydalari5c43cb649c8e5jpegalt Probiyotiklerin faydalarıDoğal “prebiyotikler ile yardım sağlayın Prebiyotikler; probiyotiklerin canlı ve zinde kalmaları için yardım olan sindirilemeyen, karbonhidrat türü gıda bileşikleridir Kısacası prebiyotikler, probiyotiklerin besinleri olarak atama yaparlarMuz, soğan, sarımsak, enginar, bezelye, pırasa gibi doğal prebiyotikler gıda planında çoğunlukla yer almalıdır Tekrar buğday, yulaf, çavdar, arpa gibi tam tahıl ürünleri, kuşkonmaz ve soya gibi besinlerde de doğal olarak prebiyotikler bulunur  probiyotiklerinfaydalari5c43cb64b6723jpegalt Probiyotiklerin faydaları
 
858,477Konular
981,293Mesajlar
29,561Kullanıcılar
cekim04Son üye
Üst Alt