Probiyotikli Tereyağlı Yoğurt Tanımı İçin Materyaller
- 3 kg inek sütü
- 1 kg manda sütü
- 1 kaşık tereyağ
- 1 adet nbl probiyotik gold şase
- 2 tepeleme yemek kaşığı mesken yoğurdu
Probiyotikli Tereyağlı Yoğurt Tanımı Yapılışı
- Sütlerimizi tencereye döküyoruz kaynama noktasına gelene kadar yüksek ısıda kaynamaya bırakıyoruz.
- Sütümüz kaynamaya başlayınca 5 dk kısık ateşte orta ara karıştırarak pişiriyoruz.
- Ocak üzerinden aldığımız tencerenin etrafını masa örtüsü ile sarıyoruz mayalamaya bırakacağımız bir ortama koyuyoruz.
- Mayalanma ısısına gelmesi için bekliyoruz.
- Serçe parmağınızı süte bastırdığınızdan 7-8 saniye tutabiliyorsanız sütünüz artık mayalanma sıcaklığında demektir.
- 3 yemek kaşığı kadar konut yoğurdunun içine 1 adet şase probiyotik ekleyin ve mayalanma ısısına gelmiş olan sütten 1 kepçe bu karışıma dökün karıştırın.
- Yoğurt mayanızı ılıyan sütün içine dökün bir kaç cins karıştırın.
- Tencerenin üzerine tel süzgeç koyun mutfak havlunuz ile kaplayın mayalanmaya bırakın. En az 6 saat bekletin “tatlı yoğurt için”.
- Ekşi köy yoğurdu lezzetinde mayalanmasını istiyorsanız 10-13 saat oda ısısında bekletin.
- 1-2 gün buzdolabına tencerenizin üzeri açık bir biçimde koyun ve bekletin. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.