Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Probiyotikli Tereyağlı Yoğurt

Probiyotikli Tereyağlı Yoğurt
0
108

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
probiyotikli-tereyagli-yogurt.jpg

Probiyotikli Tereyağlı Yoğurt Tanımı İçin Materyaller

  • 3 kg inek sütü
  • 1 kg manda sütü
  • 1 kaşık tereyağ
  • 1 adet nbl probiyotik gold şase
  • 2 tepeleme yemek kaşığı mesken yoğurdu

Probiyotikli Tereyağlı Yoğurt Tanımı Yapılışı

  1. Sütlerimizi tencereye döküyoruz kaynama noktasına gelene kadar yüksek ısıda kaynamaya bırakıyoruz.
  2. Sütümüz kaynamaya başlayınca 5 dk kısık ateşte orta ara karıştırarak pişiriyoruz.
  3. Ocak üzerinden aldığımız tencerenin etrafını masa örtüsü ile sarıyoruz mayalamaya bırakacağımız bir ortama koyuyoruz.
  4. Mayalanma ısısına gelmesi için bekliyoruz.
  5. Serçe parmağınızı süte bastırdığınızdan 7-8 saniye tutabiliyorsanız sütünüz artık mayalanma sıcaklığında demektir.
  6. 3 yemek kaşığı kadar konut yoğurdunun içine 1 adet şase probiyotik ekleyin ve mayalanma ısısına gelmiş olan sütten 1 kepçe bu karışıma dökün karıştırın.
  7. Yoğurt mayanızı ılıyan sütün içine dökün bir kaç cins karıştırın.
  8. Tencerenin üzerine tel süzgeç koyun mutfak havlunuz ile kaplayın mayalanmaya bırakın. En az 6 saat bekletin “tatlı yoğurt için”.
  9. Ekşi köy yoğurdu lezzetinde mayalanmasını istiyorsanız 10-13 saat oda ısısında bekletin.
  10. 1-2 gün buzdolabına tencerenizin üzeri açık bir biçimde koyun ve bekletin. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,813Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt