![profiterol-ev-yapimi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/10/14/profiterol-ev-yapimi.jpg)
Profiterol (Ev Yapımı) Tarifi İçin Malzemeler
Pastacı kreması için;
- 30 gram (1/4 (çeyrek) su bardağı) un
- 500 ml (2 su bardağı) süt
- 100 gram (yarım su bardağı) toz şeker
- 30 gram (1/4 (çeyrek) su bardağı) mısır nişastası
- 55g (1/4 (çeyrek) su bardağı) tereyağ (küp küp kesilmiş)
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü (veya çubuğu veya tozu)
- Bir çimdik tuz
- 4 adet yumurta sarısı
- 175 gram (1 + 1/4) su bardağı un
- 125 gram (yarım su bardağı) su
- 125 gram (yarım su bardağı) süt
- Bir tutam tuz
- 110 gram (1/2 (yarım) su bardağı) tereyağ
- 5 adet orta boy yumurta
- 275 gram (1 + 1/4) su bardağı krema
- 100g (1/2 (yarım) su bardağı) tereyağ
- 100 gram (yarım su bardağı) toz şeker
- 60 gramlık 2 paket bitter çikolata (küçük küçük parçalanmış)
- 60 gramlık 1 tane sütlü çikolata (küçük küçük parçalanmış)
- (markette 80 gramlıkta satılıyor eğer bitteri baskın istiyorsanız sadece bitter çikolata ekleyin.)
Profiterol (Ev Yapımı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pastacı kreması yapılışı:Sütü bir cezveye koyup ısınmaya bırakın.
- O esnada tencere de nişasta, un, yumurta ve şekeri çırpma teli ile karıştırmaya başlayın.
- Sütten çok az tencerenin içine ekleyin, pürüzsüz olana kadar karıştırın.
- Ocaktaki süt kaynamaya yakın karışımın içine yavaşça bir yandan karıştırarak ekleyin.
- Orta ateşte bir yandan sürekli çırpma teli ile karıştırın ve koyulaşana kadar pişirin.
- Koyulaşınca ocaktan çekin, tereyağını ve vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
- Tereyağ içinde eriyince ayrı bir kaba soğumaya alın, biraz ılıyınca kremaya temas edecek şekilde buzdolabı poşetiyle örtüp buzdolabında soğumaya bırakın(kremanın üstüne poşeti basın temas etmesi şart yoksa kurur).
- Profiterol topları yapılışı:Su, süt, tereyağı ve tuzu bir tencereye koyun ve ocağın altını açın.
- Kaynamaya başlayınca unu ilave edin bir spatula yardımıyla yaklaşık 2-3 dakika kavurarak karıştırın. Bir hamur görünümünde olacak. (toparlanması sizi korkutmasın hamurlaşacak).
- Bir mikser kabına alıp soğumaya bırakın. (tezgahınıza yani mermerin üstüne hamuru serip soğumasını kolaylaştırabilirsiniz).
- İki adet fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Fırınınızı 160 derecede ısıtmaya başlayın.
- Hamur soğuyunca bir yandan mikserle çırparak yumurtaları birer birer (her ekleyişten sonra aralarda çırpmak suretiyle) ekleyin. (yumurtaları eklerken harcınızın kıvamını çok akışkan olmayacak şekilde ayarlayın. Yumurtalarınızın boyu büyükse 4 yumurta yeterli olacaktır. ).
- Akışkan bir kıvama gelince sıkma torbasına koyun ve tepsilerinize istediğiniz büyüklüklerde aralarda boşluk bırakacak şekilde profiterol topları şeklinde sıkın.
- 160° ile başlayıp 10 dakika sonra gitgide dereceyi arttırabilirsiniz. 190c˚de kabarıp kızarana kadar pişirin. (pişerken asla fırın kapağını açmayın).
- Fırının ortasına alıp 20 dakika asla açmazsanız hamurunuz kabaracaktır. Pişince soğumaya bırakın.
- Çikolata sosu yapılışı:Çikolatalar hariç tüm malzemeyi karıştırarak ocakta kaynatın.
- Çikolataları ilave edin ve çırpma teli ile iyice karıştıktan sonra ılınmaya bırakın.