Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Profiterol Pasta

Profiterol Pasta
0
19

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Profiterol Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ yada margarin
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • Bir fiske tuz
  • 3 adet yumurta
Kreması için
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağından 1 parmak fazla şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti

Profiterol Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak kremamızı hazırlıyoruz.
  2. Kremşanti ve vanilya hariç bütün gereçleri uygun bir tencereye alıyoruz.
  3. Ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  4. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp orta ara karıştırarak soğumaya bırakıyoruz.
  5. Ilıdıktan sonra kremşanti vanilya ekleyip mikserle 5-6 dk çırpıyoruz.
  6. Daha sonra üzerini streç sinema le kapatıp buzdolabına kaldırıyoruz.
  7. Hamuru için.Tereyağ tuz ve suyu uygun bir tencereye alıyoruz. Yağ eridikten sonra un ek edilip tahta kaşıkla 3-4 dk karıştırarak pişiriyoruz.
  8. Daha sonra ocaktan alıp oda sıcaklığına gelene kadar dinlendiriyoruz.
  9. Hamurumuza 1 yumurta ekleyip mikserle 1-2 dk çırpıyoruz.
  10. Yumurtaları teker teker ekleyip çırptıktan sonra hamurumuzu sıkma torbasına alıp yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine halka biçiminde sıkıyoruz.
  11. 180 derece evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızara yaklaşık yarım saat pişiriyoruz.
  12. Hamurumuz soğuduktan sonra ortadan ikiye kesip ortasına krema sıkıyoruz.
  13. Arzuya nazaran çilek muz dilimleri koyup hamurun başka kesimini kapatıp üzerine pudra şekeri serpip servis yapıyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Profiterol Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,500Konular
982,592Mesajlar
30,355Kullanıcılar
yaser28Son üye
Üst Alt