Profiterol Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ yada margarin
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- Bir fiske tuz
- 3 adet yumurta
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağından 1 parmak fazla şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
Profiterol Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak kremamızı hazırlıyoruz.
- Kremşanti ve vanilya hariç bütün gereçleri uygun bir tencereye alıyoruz.
- Ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan sonra ocaktan alıp orta ara karıştırarak soğumaya bırakıyoruz.
- Ilıdıktan sonra kremşanti vanilya ekleyip mikserle 5-6 dk çırpıyoruz.
- Daha sonra üzerini streç sinema le kapatıp buzdolabına kaldırıyoruz.
- Hamuru için.Tereyağ tuz ve suyu uygun bir tencereye alıyoruz. Yağ eridikten sonra un ek edilip tahta kaşıkla 3-4 dk karıştırarak pişiriyoruz.
- Daha sonra ocaktan alıp oda sıcaklığına gelene kadar dinlendiriyoruz.
- Hamurumuza 1 yumurta ekleyip mikserle 1-2 dk çırpıyoruz.
- Yumurtaları teker teker ekleyip çırptıktan sonra hamurumuzu sıkma torbasına alıp yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine halka biçiminde sıkıyoruz.
- 180 derece evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızara yaklaşık yarım saat pişiriyoruz.
- Hamurumuz soğuduktan sonra ortadan ikiye kesip ortasına krema sıkıyoruz.
- Arzuya nazaran çilek muz dilimleri koyup hamurun başka kesimini kapatıp üzerine pudra şekeri serpip servis yapıyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.