Profiterol (Rekor Kıran Lezzet Bombası) Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ (margarin de olur)
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 3 adet yumurta (küçükse 4 yumurta)
- 1 çay kaşığı şeker
- Çay kaşığının ucuyla tuz
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 pk vanilya
- Hazır çikolata sosu kullandım
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 5 yemek kaşığı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı margarin yahut tereyağı
- 80-100 gram çikolata isteğe bağlı ekleyebilirsiniz
Profiterol (Rekor Kıran Lezzet Bombası) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel hamuru yapmakla başlıyoruz.
- Bir tavada margarini eritiyoruz tuzu şekeri ekleyip üzerine suyu koyup ısınınca unumuzu ekleyip süratli hızlı 1-2 dk karıştırıyoruz.
- 10 -15 dk soğumaya bırakıyoruz.
- Biraz soğuduktan sonra yumurtaları tek tek kırıp çırpıyoruz(mikserle daha yeterli olur).
- Yapışkan bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurdan bir şeker kaşığıyla alıp öteki şeker kaşığıyla sıyırarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye bırakıyoruz. 24-26 adet çıkıyor.
- Önceden ısıtılmış fırında 180° de üzeri hafif pembeleşene kadar 30-40 dk pişiriyoruz.
- Hamurlar puf puf kabarmış olacaktır.
- Fırını kapatıp kapağını azcık aralayıp 15 dk falan soğumasını bekliyoruz.
- Hamur fırındayken muhallebisi için vanilya hariç tüm gereçleri koyup kaynayana karıştırıyoruz kaynayınca vanilyayı ekleyip altını kısıp 1-2 dakika karıştırıyoruz ve kapatıp soğumaya bırakalım.
- Soğuyan profiterollerin içlerini kremamızla dolduralım. Şayet sıkma torbanız yoksa ortadan kesip doldurabilirsiniz.
- En son olarak çikolata sosumuzu paketin üzerinde yazan süt kadar ekleyip pişirelim.
- Sosu profiterollerin üzerine gezdirelim. Dolapta en az 2-3 saat dinlendirin.
- Evde çikolata sosu;Yukarıda yazdığım materyalleri tencereye ekleyip kaynayana kadar karıştıralım altını kısıp 1-2 dk karıştıralım kapatalım.
- Son olarak çikolatayı ve margarini ekleyip karıştıralım.
Profiterol (Rekor Kıran Lezzet Bombası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı