Profiterol (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gram margarin
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı şeker
- Çay kaşığının ucu ile tuz
- 4 yumurta
- 4 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 çay bardağı artı 1 yemek kaşığı şeker
- Şekerli vanilin
- Krem şanti
- 1 paket çikolata sos
Profiterol (Tam Ölçülü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tenceye margarin eklenir ve eritilir. Erittikten sonra üzerine su eklenir. Su hafif ısınmaya başladığında un, şeker ve tuz da eklenir ve hamur kıvamına gelene kadar pişirelim.
- Kıvama geldikten sonra 1 2 dakika ocakta karıştırdıktan sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Yumurtaları soğuduktan sonra koyuyoruz. Hamur soğuduktan sonra yumurtaları tek tek ekliyoruz ve mikser ile çırpıyoruz.
- Hamurun kıvamı ne sert ne de yumuşak olmalı. Kıvamı hamuru koyduğumuzda dağılmayacak şekilde olmalı.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt koyulur. Ben hamuru tatlı kaşığı ile koydum. Büyüklüğünü siz istediğiniz gibi ayarlayın. Ben büyük ve küçük olarak iki şekilde yaptım. Büyük istiyorsanız 1 tatlı kaşığı küçük istiyorsanız yarım tatlı kaşığı güzel oluyor.
- Hamuru kaşıkla koyduktan sonra elimizi suya batırıp şeklini düzeltelim.
- Önceden ısıtmış olduğumuz 200 derece fırında pişirelim. Fırınınız çabuk pişiriyorsa 15 dk 200 derece 15 dakikadan sonra 150 derece fırında pişirin.
- Hamur pişerken bir yandan kremayı yapıyoruz. Tencereye krema için süt şeker un ve nişastayı koyalım.
- Kaynamaya başladığında 1-2 dakika fıkırdasın, sonra altını kapatalım.
- Şekerli vanilin ve krem şanti ekleyip mikser ile çırpıyoruz. Pişen kremayı soğumaya bırakalım.
- Çikolata sos için paketin arkasındaki yazan süt miktarı kadar sütü tenceye koyalım çikolata sosu da ekleyip kaynayana kadar bekleyelim kaynayıp fokurdadıktan sonra ocaktan alalım.
- Soğumaya bırakalım. Krema ve sosun üzerleri kabuk bağlanmaması için arada karıştıralım. Pişen ve soğuyan profiterol ortadan ikiye bölünür ve arasına soğuyan krema koyulur.
- Bütün hamura aynı işlemi uyguluyoruz. Hepsini krema ile doldurduktan sonra üzerine sos döküyoruz. Profiterol servis edilir.
- Deneyecek olanlar için küçük bir tavsiye profiterol piştikten sonra soğuması için fırının içinde soğutursak daha iyi olur. Herkese kolay gelsin afiyet olsun.