Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 1/2 (yarım) paket margarin (125 gram)
- 3 adet büyük boy yumurta
- 500 ml süt
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin (veya vanilya çubuğu)
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1.5 yemek kaşığı kakao
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağı suyu tencereye alalım .
- Üzerine margarini ekleyip kaynayana kadar erimesini bekleyelim .
- Eriyen yap unu da ekleyip karıştırılam .
- Hamur kıvamına gelince kısık ateşte 3 dakika kaşıkla eze eze çevirelim ve başka bir kaba alıp soğumasını bekleyelim (yaklaşık 15 dakika).
- 15 dakika sonra ilk yumurtayı kırıp mikser veya el ile hamura iyice yedirelim ve 2. 3. Yumurtaları da aynı şekilde tek tek kırıp aynı işlemi yapalım.
- Yağlı kağıt serili tepsiye hamuru iki adet tatlı kaşığı yardımı ile hafif yuvarlayarak tepsiye aralıklı şekilde bırakalım.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derece de 40 dakika pişirelim (fırına göre değişebilir kontrollü pişiriniz).
- Püf noktası !! fırına koyduktan sonra fırın asla açılmamalı 40 dakika sonunda fırın kapatılıp yaklaşık 20 dakika yine fırın açılmayacak içinde soğuması beklenecek.
- Krema için; Vanilya hariç tüm malzemeler tencereye alıp sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
- Kaynamaya başlayınca altı kısık şekilde göz göz olup un kokusu çıkınca kapatıp vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz ve dolapta soğumaya bırakıyoruz.
- Çikolata sosu için; Kakao ,şeker ,un,süt tencereye alıyoruz ve sürekli karıştırarak pişiriyoruz .
- Kaynayınca bir dakika altı kısık fokurdatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Fırından çıkardıktan 5-10 dakika sonra içini doldurup çikolata sosu ile servis edebilirsiniz.
Profiterol Tarifi Fotoğraflı Yapılışı