Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Profiterol Tarifi

Profiterol Tarifi
0
38

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Profiterol Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • Yarım paket vanilya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 3 adet yumurta
Kreması için;
  • 2.5 su bardağı süt
  • 1.5 çay bardağı şeker
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
Üzeri için;
  • 1 paket çikolata sosu
  • 2.5 su bardağı süt

Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle profiterolümüzün hamuru için suyu ve yağımızı bir tencereye alıyoruz.
  2. Su ve yağı düzgünce eriyip kaynayınca tuz, şeker ve unu ek ederek düzgünce karıştırıp 2 dakika kadar pişiriyoruz.
  3. Pişen hamurumuzu 15 dakika kadar soğumaya bırakıyoruz.
  4. Yumurtalarımızı tek tek ekleyerek mikser yardımı ile çırpıyoruz. (bir kaşık yardımı ile düzgünce karıştırada bilirsiniz).
  5. Vanilyayı ekleyip karışan hamurumuzu 10 dakika kadar dinlendiriyoruz.
  6. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye tatlı kaşığı yardımı ile hamurları diziyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında içi boş kalana kadar pişiriyoruz. Yaklaşık 25-30 dakika kadar.
  8. Bu sırada krema için vanilya hariç bütün materyalleri tencereye alıp karıştırıp ocağa alıyoruz kaynanana kadar karıştırıyoruz.
  9. Krema göz göz olana kadar pişiriyoruz.
  10. Pişen kremaya vanilya ekleyip hafif soğutuyoruz.
  11. Pişen profiterol hamurlarının ortasını bir bıçak yardımı ile açıp kremayı içine bırakıyoruz. Dilerseniz krema sıkma torbası ile de bu süreci yapabilirsiniz.
  12. Üzeri için ise hazır çikolata sosumuzu yapıp döküyoruz afiyet olsun.
Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Cup Profiterol Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için 1 su bardağı su100 gram tereyağı1 su bardağı un1 tatlı kaşığı şeker1 tutam tuz4-5 adet yumurta Kreması için 3 adet yumurta sarısı2 çay bardağı şeker1 tutam tuz3 yemek kaşığı un3 yemek kaşığı nişasta1 paket vanilya4 su bardağı süt1 paket toz krem...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
Profiterol Tarifi İçin Malzemeler 125 gram tereyağı1 su bardağı un1 su bardağı su1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz3 adet yumurta sarısı su bardaklarını 250 ml Kreması için 2 su bardağı süt1 çay bardağı şeker1 çay bardağı un2 yemek kaşığı nişasta1 yumurta sarısı paket krem şanti Çikolata...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Profiterol Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı su1 su bardağı un125 gram tereyağı veya margarin3 adet yumurta (Yumurtalar küçük ise 4 adet) Profiterol kreması için;  2,5 su bardağı süt3 yemek kaşığı un1,5 çay bardağı şeker1 adet yumurta1 paket vanilyaYarım paket krema Üzeri için  1 paket hazır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Profiterol Tanımı İçin Malzemeler  1 su bardağı su 1 su bardağı un125 gram tereyağı yahut margarin 3 adet yumurta Kreması için;  2,5 su bardağı süt3 yemek kaşığı un1,5 çay bardağı şeker 1 adet yumurta (şart değil)1 paket vanilya Üzeri için  1 paket hazır çikolata sosu Profiterol Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Tam Kıvamında Profiterol Tarifi İçin Malzemeler Çikolatalı sos için; 4 su bardağı sütYarım su bardağı toz şeker2 yemek kaşığı nişasta2 yemek kaşığı kakao80 gram sütlü çikolata1 tatlı kaşığı tereyağı Krema için; 3 su bardağı süt1 yumurta sarısı (Beyazını hamurunda kullanacağız)1 su bardağından 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
858,496Konular
981,769Mesajlar
29,848Kullanıcılar
forexsaplarSon üye
Üst Alt