Profiterol İmali Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 125 gram margarin
- 3 adet yumurta
- 2,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket hazır çikolata sosu
Profiterol İmali Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci profiterolün hamurunu hazırlayalım.Küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatın.
- Daha sonra unu da ekleyerek uygunca karıştırın.
- 2-3 dakika karışımı daima karıştırarak pişirin.
- Ocağı kapatarak 10-15 dakika hamurun soğumasını bekleyin.
- Hamur biraz dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura yedirmemiz gerekiyor. Yumurtaları teker teker hamura kırın ve birini güzelce yedirmeden başka yumurtayı kırmayın.
- Yumurtaları hamura güzelce yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde etmiş olduk, hamuru 10 dakika dinlendirin.
- Hamurlarımızı pişirmeye geçelim.Yağlı kağıt serili tepsiye kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alarak ortalarında biraz boşluk bırakarak dökün.
- Daha evvelden 180 derecede ısıttığımız fırına hamuru sürün.
- Üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişiriyorsunuz.
- Hamurlar piştikten sonra kremasını hazırlayın.
- Vanilya hariç öbür materyalleri bir tencereye koyarak kremayı pişirin.
- Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyasını ekleyerek karıştırın.
- Pişen profiterol hamurlarını ikiye bölerek ya da varsa krema sıkma torbası ile içlerini krema ile doldurun ve tepsiye dizin.
- En son tatlımızın üzerine hazırlamış olduğumuz çikolata sosunu gezdirelim.Ve afiyet’le yiyelim. ????????.