
Profiterol Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 125 gram tereyağı yahut margarin
- 3 adet yumurta (yumurtalar küçük ise 4 adet)
- 2,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket hazır çikolata sosu ya da benmari adabı eritilmiş 80 gram bitter çikolata
Profiterol Tanımı Yapılışı
- Su ve yağı bir tencereye alıp yağ eriyene kadar pişiriyoruz.
- Üzerine unu da ekleyip daima karıştırarak 10 dk pişiriyoruz.
- Ocaktan alıp hamurunuzu soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan hamurumuza tek tek yumurtaları yediriyoruz.
- Burası cooook kıymetli yumurtanın 1 adedini hamura büsbütün yedirip daha sonra ikincisini ekliyoruz. Bu türlü yapmazsanız hamurunuz kabarmaz.
- Yumurtaların hepsini tek tek hamura yedirdikten sonra yağlı kağıt serilen tepsiye tatlı kaşığı yardımı ile bezeler döküyoruz.
- Elinizle yapmaya çalışmayın zira hamur çok çok yumuşak kıvamda olucak. Formuna de aldırış etmeyin kabarınca enfes olacaklar.
- Tepsiye dökülen bezelerimizi evvelce 170° de ısıttığımız fırınımıza gönderiyoruz.
- Kabarıp pembeleşene kadar pişiriyoruz.
- Kreması için süt, un, şeker ve yumurtayı pişirme kanımıza alıp güzelce çırpıyoruz.
- Evvel orta ateşte kıvam alıp göz göz olduktan sonrada kısık ateşte pişiriyoruz.
- Kremamızı ocaktan alıp sık sık karıştırarak soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan kremalarımızı sıkma torbası yardımıyla şayet yoksa bezelerin ortasını açarak kaşık yardımıyla bezelerimizin içine dolduruyoruz.
- Üzerindeki tarife nazaran hazırladığımız çikolata ???? sosumuzu servis edeceğimiz tabağımıza aldığımız profiterollerimizin üzerine döküyoruz.
- Üzerini isteğe bağlı süsleyip servise hazır hale getiriyoruz. Deneyen herkese afiyet olsun
.