Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Profiterol

Profiterol
0
95

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
profiterol-23.jpg

Profiterol Tanımı İçin Gereçler


Hamur materyalleri;
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 125 gram tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket vanilya
  • 3 yumurta
Kreması için;
  • 500 ml süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket krem şanti
  • 1 kaşık tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Profiterol Tanımı Yapılışı

  1. Tencereye 1 su bardağı suyu ve tereyağını koyarak kaynatıyoruz.
  2. Sonra bir su bardağı unu ve bir tutam tuzu ekleyerek karıştırıyoruz.
  3. 1-2 dakika karıştırarak pişiriyoruz.
  4. Ocaktan aldıktan sonra 5 dakika soğuması için bırakıyoruz.
  5. Sonra 3 yumurtayı tek tek kırarak hamura yediriyoruz.
  6. Hazır olan hamurumuzu istediğimiz büyüklükte aralıklı olarak tepsimize yerleştiriyoruz.
  7. 180 derece fırında 35-40 dakika pişmeye bırakıyoruz.
  8. Kremayı hazırlarken bir tencereye süt, un, 1 yumurta ve şekeri koyup karıştırarak pişiriyoruz.
  9. Ocağın kapattıktan sonra vanilya, krem şanti ve 1 kaşık tereyağ ekleyerek tekrar karıştırıyoruz.
  10. Pişen hamurların ortasına tatlı kaşığıyla kremaları koyarak servis tabağına diziyoruz.
  11. Ben hazır çikolata sosu kullandım.
  12. Bir paket sosu 500 ml sütle pişiriyoruz.
  13. Pişen sosumuzu isteğe göre profiterollerimizin üzerine döküyoruz.
 
858,478Konular
981,307Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt