Profiterol Tanımı İçin Gereçler
Hamur materyalleri;
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 125 gram tereyağı
- 1 tutam tuz
- 1 paket vanilya
- 3 yumurta
- 500 ml süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket krem şanti
- 1 kaşık tereyağ
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Profiterol Tanımı Yapılışı
- Tencereye 1 su bardağı suyu ve tereyağını koyarak kaynatıyoruz.
- Sonra bir su bardağı unu ve bir tutam tuzu ekleyerek karıştırıyoruz.
- 1-2 dakika karıştırarak pişiriyoruz.
- Ocaktan aldıktan sonra 5 dakika soğuması için bırakıyoruz.
- Sonra 3 yumurtayı tek tek kırarak hamura yediriyoruz.
- Hazır olan hamurumuzu istediğimiz büyüklükte aralıklı olarak tepsimize yerleştiriyoruz.
- 180 derece fırında 35-40 dakika pişmeye bırakıyoruz.
- Kremayı hazırlarken bir tencereye süt, un, 1 yumurta ve şekeri koyup karıştırarak pişiriyoruz.
- Ocağın kapattıktan sonra vanilya, krem şanti ve 1 kaşık tereyağ ekleyerek tekrar karıştırıyoruz.
- Pişen hamurların ortasına tatlı kaşığıyla kremaları koyarak servis tabağına diziyoruz.
- Ben hazır çikolata sosu kullandım.
- Bir paket sosu 500 ml sütle pişiriyoruz.
- Pişen sosumuzu isteğe göre profiterollerimizin üzerine döküyoruz.