Profiterol Tanımı İçin Gereçler
Hamur için;
- 1, 5 su bardağı su
- 100 gram tereyağı
- 1 su bardağı un
- 5 adet yumurta
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı şeker
- 2, 5 su bardağı süt
- 2 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı un
- 2 tatlı kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 2 adet yumurta sarısı
- 8 yemek kaşığı süt
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kakao (küçük paket olanlar)
- 2 yemek kaşığı tereyağı (sosu isteğe nazaran fazlalaştırabilirsiniz)
Profiterol Tanımı Yapılışı
- Hamur için evvel suyu kaynatalım.
- İçine tereyağı koyalım ve eriyince un, şeker, tuz ekleyerek kaynatalım.
- Hamur kıvam olunca ocaktan alalım ve 5-10 dakika bekledikten sonra yumurtaları tek tek kırıp güzelce çırpalım(birer birer kırıp çırpılacak o karşısınca başka yumurta kırılacak o şekilde)
- Buz dolabında 1 saat hamuru bekletelim.
- Muhallebisini de bütün malzemeyi karıştırıp muhallebi kıvamına gelince ocaktan alalım.
- Hamur dinlenince yağlı kağıt serili tepsiye 1 er tatlı kaşığı dökelim ve 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Sosunu da süt, şeker ,kakao ve tereyağını kaynayıp göz göz olana kadar pişirelim (sık sık karıştıralım tabanı çabuk tutuyor)
- İsteğe bağlı hazır paket soslardan da kullanabilirsiniz.
- Pişince içlerine muhallebi koyup sos dökelim. Afiyet olsun ????.