Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Profiterol

Profiterol
0
23

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
profiterol.jpg

Profiterol Tanımı İçin Gereçler


Hamur için;
  • 1, 5 su bardağı su
  • 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 5 adet yumurta
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı şeker
İç kreması ;
  • 2, 5 su bardağı süt
  • 2 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet yumurta sarısı
Üzerine ;
  • 8 yemek kaşığı süt
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kakao (küçük paket olanlar)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (sosu isteğe nazaran fazlalaştırabilirsiniz)

Profiterol Tanımı Yapılışı

  1. Hamur için evvel suyu kaynatalım.
  2. İçine tereyağı koyalım ve eriyince un, şeker, tuz ekleyerek kaynatalım.
  3. Hamur kıvam olunca ocaktan alalım ve 5-10 dakika bekledikten sonra yumurtaları tek tek kırıp güzelce çırpalım(birer birer kırıp çırpılacak o karşısınca başka yumurta kırılacak o şekilde)
  4. Buz dolabında 1 saat hamuru bekletelim.
  5. Muhallebisini de bütün malzemeyi karıştırıp muhallebi kıvamına gelince ocaktan alalım.
  6. Hamur dinlenince yağlı kağıt serili tepsiye 1 er tatlı kaşığı dökelim ve 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  7. Sosunu da süt, şeker ,kakao ve tereyağını kaynayıp göz göz olana kadar pişirelim (sık sık karıştıralım tabanı çabuk tutuyor)
  8. İsteğe bağlı hazır paket soslardan da kullanabilirsiniz.
  9. Pişince içlerine muhallebi koyup sos dökelim. Afiyet olsun ????.
 
858,496Konular
981,879Mesajlar
29,919Kullanıcılar
dgn190727Son üye
Üst Alt