Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Profiterol

Profiterol
0
21

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
profiterol.jpg

Profiterol Tanımı İçin Materyaller

  • 125 gram margarin yahut tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 3 adet yumurta
Krema için;
  • 2.5 lt süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1.5 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
Üzeri için;
  • Hazır çikolatalı sos yahut konutta hazırladığınız çikolatalı sosu da kullanabilirsiniz

Profiterol Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tereyağını eritip su ve unu ekleyip 5 dk kavurup ocağı kapatalım .
  2. Hamur büsbütün soğuduktan sonra 1. yumurtayı kırıp hamura düzgünce yedirelim 2. ve 3. Yumurtayı da tıpkı biçimde tek tek kıralım.
  3. İster sıkma torbasıyla ister kaşık yardımıyla ceviz büyüklüğünde tepsiye aralıklı dizelim.
  4. 180 derecede 40 dk pişirelim.
  5. Krema için olan gereçleri vanilya hariç kaynatalım.
  6. Kaynadıktan sonra vanilyayı ekleyip orta ara karıştırarak soğutalım .
  7. Çikolata sosunu ardında yazan tarife nazaran yapalım.
  8. Pişen profiterolleri ikiye kesip ortalarına kremadan dolduralım ve en son üzerine çikolatalı sosu döküp servis edelim.
Afiyet olsun ????????.
 
858,496Konular
981,879Mesajlar
29,918Kullanıcılar
gorkemnocSon üye
Üst Alt