Profiterol Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram margarin yahut tereyağı
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 3 adet yumurta
- 2.5 lt süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1.5 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- Hazır çikolatalı sos yahut konutta hazırladığınız çikolatalı sosu da kullanabilirsiniz
Profiterol Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağını eritip su ve unu ekleyip 5 dk kavurup ocağı kapatalım .
- Hamur büsbütün soğuduktan sonra 1. yumurtayı kırıp hamura düzgünce yedirelim 2. ve 3. Yumurtayı da tıpkı biçimde tek tek kıralım.
- İster sıkma torbasıyla ister kaşık yardımıyla ceviz büyüklüğünde tepsiye aralıklı dizelim.
- 180 derecede 40 dk pişirelim.
- Krema için olan gereçleri vanilya hariç kaynatalım.
- Kaynadıktan sonra vanilyayı ekleyip orta ara karıştırarak soğutalım .
- Çikolata sosunu ardında yazan tarife nazaran yapalım.
- Pişen profiterolleri ikiye kesip ortalarına kremadan dolduralım ve en son üzerine çikolatalı sosu döküp servis edelim.