Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
- 150 ml. su
- 55 gram tereyağı
- 125 gram un
- 1 yemek kaşığı şeker
- 4 adet yumurta (Orta boy )
- 1 tutam tuz
- 500 ml. tam yağlı süt
- 125 gram pudra şekeri
- 2 yumurta sarısı
- 80 gram un
- 100 gram oda sıcaklığında margarin ( veya 200 ml. krema )
- 1/2 (yarım) poşet vanilya
- 200 ml. krema
- 180 gram bitter çikolata
Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Krema için orta boy bir tencereye 2 yumurta sarısı ve unu koyup karıştırın. Üzerine sütü ekleyip kısık ateşte ve devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
- Ocağın altını kapatıp pudra şekeri ve vanilyayı ilave ederek karıştırın. Üzerini streç folyo ile kapatıp bir kenara alın.
- Profiterol hamurunu yapmak için küçük bir tencereye su, tereyağı, tuz ve şekeri koyun. Ocağın altını açıp karışımı pişirin.
- Hamur top haline geldikten sonra 1 kaç dakika daha pişirin. Üzerini kapatıp soğuması için bekletin.
- Soğuğa yakın ılık kıvama gelince yumurtaları tek tek ve her seferinde mikserle çırparak ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam elde edince pişirme kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine 1 er tatlı kaşığı koyun. ( isterseniz krema torbası ile sıkın. ).
- Hamur toplarının üstlerinde çıkıntılar varsa parmağınızı ıslatıp hafifçe düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü ve altı iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırını kapattıktan sonra kapağını açıp yarım saat içinde bekletin.
- Bu arada soğuyan (Veya ılık ) pişirdiğiniz muhallebiye margarini ekleyin. İyice kabarıncaya kadar mikserle çırpın. Profiterol toplarının alt, düz taraflarından delik açın. Kremayı, krema torbasına alın ve hamur toplarının içine sıkın.
- Sos için, 200 ml. Kremayı kısık ateşte ısıtın. Ocağın altını kısıp içine 180 ml. Bitter çikolatayı ve 1 tatlı kaşığı balı ilave edin.
- Karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın. Krema doldurduğunuz profiterol toplarının üst kısımlarını ılık çikolata sosuna batırıp servis kabına üst üste dizin. Kalan sosu üzerine dökün. Sonra da eserinizin tadına bakın.