
Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 125 gram tereyağ
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- 500 ml süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- Çikolata sosu
Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için tereyağını ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakalım.
- Kaynayan suya unu ekleyerek hızlıca karıştıralım.
- Hamuru 3 dakika karıştırarak pişirelim ve ocaktan alıp 15 dakika soğumaya bırakalım.
- Soğuyan hamura yumurtaları ekleyip iyice karıştıralım.
- Hamuru hazırladıktan sonra poşete koyup küçük paraçalar sıkarak pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye dizelim.
- 180° önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirelim.
- Tatlımızın kreması için süt, un, şeker ve yumurta küçük bir tencereye alarak karıştıralım.
- Muhallebimiz koyulaşıp göz göz olunca vanilyayı ekleyip karıştırıp ocaktan alalım.
- Pişen profiterollerin içlerini hazırladığımız krema ile dolduruyoruz.
- Küçük bir delik açıp poşet ile doldurabilirsiniz veya direk kesip koyabilirsiniz.
- Son olarak tatlımızın üzerine bolca çikolata gezdirelim. Afiyet olsun
.