bilgisayarci
FD Üye
Profiterol Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için
- 125 gr tereyağ
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 3 büyük yumurta (küçükse 4)
- 500 ml süt
- 1/2 (yarım) su bardağı un
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 300 ml krema
- 250 gr çikolata
Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağ ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakın. Kaynayınca unu ekleyip süratlice karıştırarak 2-3 dk daha pişirin. 20-30dk soğutun.
- Akabinde yumurtaları birer birer ekleyin. Katiyetle bütün yumurtaları tıpkı anda eklemeyin.
- Her bir yumurtayı ekledikten sonra çok âlâ karıştırın. Yapışkan bir hamur olacak.
- Sıkma torbasıyla tepsiye aralıklı halde sıkın ve evvelce ısıtılmış 180 derece fırında hafif renk alana kadar pişirin.
- Vanilya hariç tüm gereçleri tencereye alıp karıştırın.
- Akabinde ocağa alıp daima karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin.
- Kaynayıp yoğunlaşınca ocaktan alın ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Profiterol hamurları soğuyunca sıkma torbasıyla yahut keserek içlerini kremayla doldurun.
- Servis edeceğiniz kaselere koyup üzerine çikolata soslarını dökün. Servise hazır ???? Deneyenlere afiyet olsun. ????.