Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 125 gram margarin
- 3 yumurta
- 1 yumurta
- 2,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 vanilya
- Çikolata sosu
Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye suyu ve margarini koyuyoruz eriyip kaynayana kadar.
- Sonra unu ekliyoruz bir tur daha karıştırıp ocaktan alıyoruz.
- 20 dakika soğumasını bekliyoruz.
- sonra 3 yumurtayı tek tek kırıyoruz her defasında güzelce yediriyoruz.
- Fırın tepsisine tatlı kaşığı yardımıyla koyuyoruz.
- Önceden ısıtılmış 40 dakika pişiriyoruz.
- Ayrı bir yerde muhallebi için bütün malzemeleri tencere koyuyoruz, kaynadıktan sonra vanilya ilave ederek ocaktan alıyoruz.
- Aparat ile profiterollerin içini doldurdum
- Üzerine çikolata sosunu paketteki tarifine göre yapıyoruz ve tatlımızın üzerine gezdiriyoruz süper ötesi birşey oldu.