
Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı sıcak su
- 100 gram tereyağ
- 2 su bardak un
- 1 çay kaşığı vanilya
- 5 adet yumurta
- 2 su bardak süt
- 1 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşık un
- 2 yemek kaşık nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- Vanilya
- Tereyağ
- 1 paket çikolata sos
- 2 su bardak süt
Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sıcak suya tereyağ atıp eritin.
- Sonra unu ve vanilyayı yavaş yavaş ekleyip hızlıca karıştırıp hamur haline getirin.
- Sonra soğumaya bırakın.
- Soğuyan hamura tek tek yumurtaları kırıp akıcı bir hamur haline getirin.Sıkma torbasına koyun torbası olmayan kaşık yardımı ile de tepsiye koyabilir.Sıkma torbasındaki hamuru yağlı kagıt serilmiş tepsiye sıkın.
- Sıktığımız hamurların üç kısımlarına ıslattığımız elimizle bastırın.
- 160 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.Fırının azını hiç açmayın yoksa söner.
- Krema hazırlanışı.Süt ,şeker, un ,nişasta, yumurta muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
- En son nişasta ve tereyağ ekleyip ocağı kapatın.
- Sos hazırlanışı.Çikolata sosu süt ile pişirin ben içine 1kaşık kahvaltılık çikolata koydum kıvamı daha güzel oldu profiterollerin üzerine soğuyunca dökün.
- Pişen profiterollerin ortalarından kesip yaptığımız kremayı koyun.
- Üzerine çikolata sosu döküp servis edin.Afiyet olsun ????.