
Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 100 gram tereyağı
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı tam dolu un
- 1 çimdik tuz
- 3 adet oda sıcaklığında orta boy yumurta (Hamurun kabarması için yumurtalar taze ve buzdolabına hiç girmemiş olmalı)
- 2,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta
- 1 paket şekerli vanilin
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 1,5 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı şeker
- 100 gram bitter çikolata
Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için su ve tereyağı bir çimdik tuz atılarak kaynatılır. Kaynayınca elenmiş un kısık ateşte 3 dk kaşıkla ezilerek pişirilir.
- Un elenmiş olmalı ve kısık ateşte pişirmek önemli!.
- Hamur pişince karıştırma kasesine alınarak soğumaya bırakılır.
- Hamurun çok iyi soğuması gerekiyor.
- Yumurtalar hamura eklenmeye başlarken fırın 180 dereceye ayarlanıp ısıtılır.
- Fırın tam ısınmış olmalı! fırın tam ısınmazsa kabarmaz.
- Hamur soğuyunca her yumurta tek tek kırılarak hamura hızlı bir şekilde iyice yedirilir.
- Hazırlanan hamur yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yemek kaşığının yarısı kadar alınıp tepsiye dizilir.
- Kaşıktan parmak ucuyla itilip tepsiye koyulur üstüne kesinlikle basılmamalı. Tüm hamur tepsiye dizilip 180 derece tam ısınmış fırında 35 dakika pişirilir.
- Fırın ısıları farklı olabileceği için üstü kızardıktan sonra 15 dakika kadar pişirilmesi yeterli olur. Pişene kadar fırın kesinlikle açılmamalı.
- Yaklaşık 10 dakikada kabarmış oluyor. Sonrası hamurun pişmesi için.
- Pişen hamurlar çıkarılıp fırın tepsisinde soğumaya bırakılır.
- Kreması için vanilin hariç tüm malzemeler kısık ateşte kaynayıncaya kadar karıştırılır fokurdamaya başladıktan sonra altı kapatılıp vanilin eklenir iyice karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
- Soğuyan hamurlara soğuyan krema, krema torbası yardımıyla hamurun ince bir yerinden delinip doldurulur. Krema doldurulmuş hamurlar servis kasesine piramit şeklinde dizilir.
- Çikolata sos için; çikolata hariç tüm malzemeler kısık ateşte kaynatılır 2-3 dakika daha pişirilir. Altı kapatılıp çikolata eklenir karıştırılıp ara ara karıştırılarak soğutulur ve hamurların üzerinde gezdirilir.