Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Profiterol

Profiterol
0
21

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
profiterol.jpg

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler


Hamur için;
  • 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı tam dolu un
  • 1 çimdik tuz
  • 3 adet oda sıcaklığında orta boy yumurta (Hamurun kabarması için yumurtalar taze ve buzdolabına hiç girmemiş olmalı)
Kreması için;
  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket şekerli vanilin
Çikolata sosu için;
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 100 gram bitter çikolata

Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamur için su ve tereyağı bir çimdik tuz atılarak kaynatılır. Kaynayınca elenmiş un kısık ateşte 3 dk kaşıkla ezilerek pişirilir.
  2. Un elenmiş olmalı ve kısık ateşte pişirmek önemli!.
  3. Hamur pişince karıştırma kasesine alınarak soğumaya bırakılır.
  4. Hamurun çok iyi soğuması gerekiyor.
  5. Yumurtalar hamura eklenmeye başlarken fırın 180 dereceye ayarlanıp ısıtılır.
  6. Fırın tam ısınmış olmalı! fırın tam ısınmazsa kabarmaz.
  7. Hamur soğuyunca her yumurta tek tek kırılarak hamura hızlı bir şekilde iyice yedirilir.
  8. Hazırlanan hamur yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yemek kaşığının yarısı kadar alınıp tepsiye dizilir.
  9. Kaşıktan parmak ucuyla itilip tepsiye koyulur üstüne kesinlikle basılmamalı. Tüm hamur tepsiye dizilip 180 derece tam ısınmış fırında 35 dakika pişirilir.
  10. Fırın ısıları farklı olabileceği için üstü kızardıktan sonra 15 dakika kadar pişirilmesi yeterli olur. Pişene kadar fırın kesinlikle açılmamalı.
  11. Yaklaşık 10 dakikada kabarmış oluyor. Sonrası hamurun pişmesi için.
  12. Pişen hamurlar çıkarılıp fırın tepsisinde soğumaya bırakılır.
  13. Kreması için vanilin hariç tüm malzemeler kısık ateşte kaynayıncaya kadar karıştırılır fokurdamaya başladıktan sonra altı kapatılıp vanilin eklenir iyice karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
  14. Soğuyan hamurlara soğuyan krema, krema torbası yardımıyla hamurun ince bir yerinden delinip doldurulur. Krema doldurulmuş hamurlar servis kasesine piramit şeklinde dizilir.
  15. Çikolata sos için; çikolata hariç tüm malzemeler kısık ateşte kaynatılır 2-3 dakika daha pişirilir. Altı kapatılıp çikolata eklenir karıştırılıp ara ara karıştırılarak soğutulur ve hamurların üzerinde gezdirilir.
Profiterol Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt