Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Profiterol

Profiterol
0
25

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
profiterol.jpg

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 125 gram margarin yada tereyağı
  • 3 adet yumurta
Kreması için;
  • 2.5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1.5 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket hazır çikolata sos

Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamuru önce yapalım. Küçük bir tencereye 1 bardak su ve yağı eritip kaynatalım. Unu ekleyip 2-3 dakika karıştıralım. 10 dakika dinlendirip ılımasını bekleyelim.
  2. Daha sonra önce bir yumurtayı içine kırıp yedirin macun kıvamında olsun. Sonra 2. yumurtayı kırıp aynı işlemi yapın.
  3. Sonrada 3. yumurtayı kırıp hamurumuzu iyice karıştırıp pürüzsüz macun kıvamına getirelim.
  4. Hamuru 5 dakika dinlendirip buzdolabı poşetinin içine koyalım, poşetin ucunu kesip fırın tepsisine bezeler halinde sıkalım.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece de 35-40 derecede pişirelim.
  6. Bu arada kreması için; tüm malzemeyi tencereye koyup kaynayana kadar muhallebi kıvamında pişirelim. Soğumaya bırakalım.
  7. Çikolata sosu da hazırlayalım. Hazır çikolata sosunu arkasındaki tarife göre hazırlayalım.
  8. Pişen bezelerimizi soğuduktan sonra bıçak ile keselim. İçine tatlı kaşığı ile kremamızdan koyalım.
  9. Servis tabağına aldığımız bezelerin üzerine çikolata sosundan dökelim. Afiyet olsun.
Profiterol Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,333Kullanıcılar
anankskdSon üye
Üst Alt