
Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 125 gram margarin yada tereyağı
- 3 adet yumurta
- 2.5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1.5 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket hazır çikolata sos
Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru önce yapalım. Küçük bir tencereye 1 bardak su ve yağı eritip kaynatalım. Unu ekleyip 2-3 dakika karıştıralım. 10 dakika dinlendirip ılımasını bekleyelim.
- Daha sonra önce bir yumurtayı içine kırıp yedirin macun kıvamında olsun. Sonra 2. yumurtayı kırıp aynı işlemi yapın.
- Sonrada 3. yumurtayı kırıp hamurumuzu iyice karıştırıp pürüzsüz macun kıvamına getirelim.
- Hamuru 5 dakika dinlendirip buzdolabı poşetinin içine koyalım, poşetin ucunu kesip fırın tepsisine bezeler halinde sıkalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece de 35-40 derecede pişirelim.
- Bu arada kreması için; tüm malzemeyi tencereye koyup kaynayana kadar muhallebi kıvamında pişirelim. Soğumaya bırakalım.
- Çikolata sosu da hazırlayalım. Hazır çikolata sosunu arkasındaki tarife göre hazırlayalım.
- Pişen bezelerimizi soğuduktan sonra bıçak ile keselim. İçine tatlı kaşığı ile kremamızdan koyalım.
- Servis tabağına aldığımız bezelerin üzerine çikolata sosundan dökelim. Afiyet olsun.