Profiterol Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 125 gram margarin
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 1 çimdik tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 3.5 su bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 80 gram beyaz çikolata
- 50 gram margarin
- 1 paket çikolata
- 100 gram krema
Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamuru için;Suyu bir tencereye alalım.
- Kaynamaya başlayınca içine margarini, tuzu, şekeri ekleyip eritelim.
- Eriyince içine unu atıp süratlice karıştıralım. Karıştırdıkça kıvam alacaktır.
- Kıvam alınca kapatalım.Soğuma noktasına getirelim.
- Soğuyunca içine yumurtaları tek tek kırıp yeterlice yedirelim.
- Değerli olan yumurtanın hamur içinde pişmemesi ve yeterlice karışması.
- Tatlı kaşığı yardımıyla biçim verip evvelce ısıtılmış 180 fırında 40 dakika kapağı açmadan pişirelim. Pişince kapağını kapatıp ağzını açıp fırında soğumaya bırakalım.
- İç kreması için, bir kapta nişasta, şeker, yumurta sarısını süt ile biraz açalım.
- Sos tenceremize sütü ekleyip karışımı yavaş yavaş katalım.
- Kaynama noktasına gelince göz göz olup kapatalım.
- İçine beyaz çikolatayı ve margarini atıp soğutalım.
- Pişen hamurumuzu ikiye ayırıp içine soğuyan kremamızı koyalım.
- Üzerine kremayı hafif ısıtıp çikolatayı atıp sos yapalım. Ve dökelim. Afiyet olsun şimdiden .