Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Profiterol

Profiterol
0
43

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
profiterol.jpg

Profiterol Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için;
  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 1 çimdik tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
Kreması için;
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 3.5 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 80 gram beyaz çikolata
  • 50 gram margarin
Çikolata sosu;
  • 1 paket çikolata
  • 100 gram krema

Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamuru için;Suyu bir tencereye alalım.
  2. Kaynamaya başlayınca içine margarini, tuzu, şekeri ekleyip eritelim.
  3. Eriyince içine unu atıp süratlice karıştıralım. Karıştırdıkça kıvam alacaktır.
  4. Kıvam alınca kapatalım.Soğuma noktasına getirelim.
  5. Soğuyunca içine yumurtaları tek tek kırıp yeterlice yedirelim.
  6. Değerli olan yumurtanın hamur içinde pişmemesi ve yeterlice karışması.
  7. Tatlı kaşığı yardımıyla biçim verip evvelce ısıtılmış 180 fırında 40 dakika kapağı açmadan pişirelim. Pişince kapağını kapatıp ağzını açıp fırında soğumaya bırakalım.
  8. İç kreması için, bir kapta nişasta, şeker, yumurta sarısını süt ile biraz açalım.
  9. Sos tenceremize sütü ekleyip karışımı yavaş yavaş katalım.
  10. Kaynama noktasına gelince göz göz olup kapatalım.
  11. İçine beyaz çikolatayı ve margarini atıp soğutalım.
  12. Pişen hamurumuzu ikiye ayırıp içine soğuyan kremamızı koyalım.
  13. Üzerine kremayı hafif ısıtıp çikolatayı atıp sos yapalım. Ve dökelim. Afiyet olsun şimdiden :) ❤️.
Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt