Profiterol Tanımı İçin Gereçler
Kreması için ;
- 2.5 bardak süt
- Yarım su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket beyaz çikolata (İsteğe bağlı lakin bu türlü daha hoş oluyor )
- 1 su bardağı su
- 125 gram margarin yahut tereyağı
- 1 su bardağı un
- 3 adet yumurta (Küçükse 4)
- 1 paket sıvı krema
- 200 gr çikolata
- (krema kaynama noktasına gelene kadar ocakta ısıtılır daha sonra çikolatalar eklenir ve çikolatalar eriyene kadar karıştırılır)
Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel kremayı yapmakla başlıyoruz. Bunun için un,süt,yumurta,şekeri bir tencereye alıp karıştırıyoruz.
- Göz göz olup kaynayınca altını kapatıp vanilya ve beyaz çikolatayı ekleyip karıştırıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
- Daha sonra hamuru için su ve yağı bir tencereye alıyoruz kaynayıp yağ eridiğinde bir bardak unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Bir çırpma kabına alıp teker teker yumurtaları ekliyoruz ve çırpıyoruz.
- Bir krema sıkma poşetine alıp istediğimiz büyüklüklerde hamuru sıkıyoruz.
- 150 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra içleri hazırlamış olduğumuz krema ile doldurup. Yukarda materyal kısmında çikolatalı ganaj sosu tanım ettiğim üzere hazırlayım üzerine döküyoruz dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????????.