Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Profiterol

Profiterol
0
29

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
profiterol.jpg

Profiterol Tanımı İçin Gereçler


Kreması için ;
  • 2.5 bardak süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket beyaz çikolata (İsteğe bağlı lakin bu türlü daha hoş oluyor )
Hamuru için ;
  • 1 su bardağı su
  • 125 gram margarin yahut tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta (Küçükse 4)
Çikolata sos için ;
  • 1 paket sıvı krema
  • 200 gr çikolata
  • (krema kaynama noktasına gelene kadar ocakta ısıtılır daha sonra çikolatalar eklenir ve çikolatalar eriyene kadar karıştırılır)

Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Evvel kremayı yapmakla başlıyoruz. Bunun için un,süt,yumurta,şekeri bir tencereye alıp karıştırıyoruz.
  2. Göz göz olup kaynayınca altını kapatıp vanilya ve beyaz çikolatayı ekleyip karıştırıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
  3. Daha sonra hamuru için su ve yağı bir tencereye alıyoruz kaynayıp yağ eridiğinde bir bardak unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  4. Bir çırpma kabına alıp teker teker yumurtaları ekliyoruz ve çırpıyoruz.
  5. Bir krema sıkma poşetine alıp istediğimiz büyüklüklerde hamuru sıkıyoruz.
  6. 150 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  7. Daha sonra içleri hazırlamış olduğumuz krema ile doldurup. Yukarda materyal kısmında çikolatalı ganaj sosu tanım ettiğim üzere hazırlayım üzerine döküyoruz dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????????.
Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,309Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt