bilgisayarci
FD Üye
Profiterol Tanımı İçin Materyaller
Hamuru İçin;
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 fiske tuz
- 250 gram tereyağı
- 3 adet yumurta
- 2.5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
- Yarım paket krem şanti
- Vanilya özü
- Çikolata sosu (droetker kullandım)
- Çikolata kesimleri
- Antep fıstığı
Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel çikolata sosumuzu tarife uygun yapalım ve soğumasını sağlayalım.
- Daha sonra hamurumuza geçelim. Tereyağ, su, şeker ve tuzu tencereye alalım .
- Kaynamaya başlayınca altını kısalım ve unumuzu ekleyip daima karıştıralım ki topaklanmasın.
- Hamur kıvamına gelinceye kadar 2 dk kadar kısık ateşte pişirelim.
- Daha sonra öbür bir kaba aktaralım. Bu evrede mikser kullanmamız işimizi kolaylaştıracaktır. Hamur ne soğuk ne sıcak olmalı.
- Yumurtalarımızı tek tek yedirecek ekliyoruz. Mikserle çırpmaya devam ederek. Hamur yapış yapış olacak katı olmamalı. Şayet kıvamı katı olursa çekinmeden bir yumurta daha ekleyebilirsiniz.
- Hamurumuzu sıkma torbasına alıyoruz. (Sıkma torbanız yok ise kaşıkla yapabilirsiniz. )
- Aralıklı biçimde yuvarlak formlar veriyoruz hamur iki katına çıkıyor lütfen dikkat edin. Bu ortada fırınımızı 180° ye ayarlayalım.
- Isıttığımız fırında 30-35 dk altın sarısı olana kadar pişirelim. Ve fırınımızı kapatalım bir 10 dk kadar fırında bırakalım ki sönmesinler.
- Bu sırada kremamızı yapıyoruz krem şanti ve tereyağ hariç tüm materyalleri tenceremize alıp çırpıcı ile karıştırıyoruz.
- Kıvam almaya başladığında ocağın altını kısalım.
- Tereyağ ve krem şantiyi ekleyerek karıştıralım altını kapatalım soğuması için diğer kaba aktaralım.
- Soğuduktan sonra sıkma torbasına alalım ve profiterol hamurlarımızla buluşturalım. Üzerine çikolata sosumuzu gezdirip servis edelim. Afiyetler olsun ????.