Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Profiterol

Profiterol

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
profiterol.jpg

Profiterol Tanımı İçin Materyaller


Hamuru İçin;
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 fiske tuz
  • 250 gram tereyağı
  • 3 adet yumurta
Krema İçin;
  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım paket krem şanti
  • Vanilya özü
Üzeri İçin;
  • Çikolata sosu (droetker kullandım)
  • Çikolata kesimleri
  • Antep fıstığı

Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Evvel çikolata sosumuzu tarife uygun yapalım ve soğumasını sağlayalım.
  2. Daha sonra hamurumuza geçelim. Tereyağ, su, şeker ve tuzu tencereye alalım .
  3. Kaynamaya başlayınca altını kısalım ve unumuzu ekleyip daima karıştıralım ki topaklanmasın.
  4. Hamur kıvamına gelinceye kadar 2 dk kadar kısık ateşte pişirelim.
  5. Daha sonra öbür bir kaba aktaralım. Bu evrede mikser kullanmamız işimizi kolaylaştıracaktır. Hamur ne soğuk ne sıcak olmalı.
  6. Yumurtalarımızı tek tek yedirecek ekliyoruz. Mikserle çırpmaya devam ederek. Hamur yapış yapış olacak katı olmamalı. Şayet kıvamı katı olursa çekinmeden bir yumurta daha ekleyebilirsiniz.
  7. Hamurumuzu sıkma torbasına alıyoruz.  (Sıkma torbanız yok ise kaşıkla yapabilirsiniz. )
  8. Aralıklı biçimde yuvarlak formlar veriyoruz hamur iki katına çıkıyor  lütfen dikkat edin. Bu ortada fırınımızı 180° ye ayarlayalım.
  9. Isıttığımız fırında 30-35 dk altın sarısı olana kadar pişirelim. Ve fırınımızı kapatalım bir 10 dk kadar fırında bırakalım ki sönmesinler.
  10. Bu sırada kremamızı yapıyoruz krem şanti ve tereyağ hariç tüm materyalleri tenceremize alıp çırpıcı ile karıştırıyoruz.
  11. Kıvam almaya başladığında ocağın altını kısalım.
  12. Tereyağ ve krem şantiyi ekleyerek karıştıralım altını kapatalım soğuması için diğer kaba aktaralım.
  13. Soğuduktan sonra sıkma torbasına alalım ve profiterol hamurlarımızla buluşturalım. Üzerine çikolata sosumuzu gezdirip servis edelim. Afiyetler olsun ????.
Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,288Mesajlar
29,560Kullanıcılar
xanzalSon üye
Üst Alt