Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 buçuk su bardağı su
- 1 su bardağı un (200ml)
- 150 gram margarin
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım yemek kaşığı margarin
- 200 ml sıvı krema
- 100 gram pul çikolata yahut kare bitter çikolata
Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Margarini su ile birlikte kaynatıyoruz, kaynayınca unu ek ediyoruz ve karıştırıyoruz, ılımaya bırakıyoruz .
- Diğer tarafta hamur ılıyana kadar kremamızı hazırlıyoruz.
- Bir tencerede bütün malzemeleri(vanilya ve margarin yoğunlaşınca ekleyeceğiz) tek tek ekleyip karıştırıyoruz ve ocağa orta ateşte kaynayana kadar karıştıyoruz.
- Ocaktan almaya yakın margarin ve vanilya ekleyip bir taşım daha kaynatıp ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Ilıyan profiterol hamurumuza yumurtaları tek tek yedirerek katıp karıştırıyoruz.
- Hepsini bi anda katmayacağız.
- Hamurumuz hazır olunca krema torbasına alıp yagili kağıt serilmiş tepsiye ortalarda 2 cm boşluk bırakarak ceviz büyüklüğünde sıkıyoruz.
- 175 °c lik fırında 40-45 dk pişiriyoruz .
- Hamur pişene kadar ocakta çikolata sosumuzu yapalım .
- Bir sos tenceresine kremayı ekliyorum ve kaynatıyoruz .
- Kaynayınca içine pul çikolata ekliyoruz ve karıştırdıktan sonra ocaktan alıyoruz ılımaya bırakıyoruz.
- Pişen hamurların birinci sıcaklığı çıkınca ortadan ikiye kesip ortalarına krema sıkıyoruz ve üzerine sos döküyoruz.
- 1-2 saat dolapta dinlendiriyoruz servis hazır.Afiyet olsun .
Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı