Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı un
- 4 adet yumurta
- 1 çimdik tuz
- 3 su bardağı süt
- 3 doruklu yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 50 gram tereyağı 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1 su bardağı su, 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı tereyağı bir çimdik tuz 80 gram bitter çikolata
Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce kremayı hazırlayalım.
- Yağ ve vanilya haricindeki bütün malzemeyi tencereye alıp, yeterlice çırpın.
- Tereyağını da ekleyin, pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 2 dakika daha pişirmeye devam edin, un kokusu gelmesin. Vanilyayı ekleyip, 1 dakika kadar çırpın ve soğumaya bırakın.
- Profiterolün yapılışı için; su, tereyağı, şeker ve tuzu bir tencereye alıp kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başlayınca içine elenmiş unu ekleyip süratle tahta kaşıkla karıştırın.
- Hamuru en az 5 dakika daha, kısık ateşte karıştırarak pişirmeye devam edin. Biraz ılınınca içine vanilyayı ekleyin. Yumurtaları kırıp mikserle ılıyan hamura yedirin.
- Bir tatlı kaşığı ile hamurdan biraz alıp başka tatlı kaşığı ile hamuru kağıdı dizin ya da hamuru bir sıkma torbasına koyup fırın kağıdın üzerine ceviz büyüklüğünde sıkın.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika ortası pişirin. Fırını kapattıktan sonra 5-10 dakika kadar daha kapağını açmadan kurumaya bırakın.
- Pişme esnasında asla kapağı açmayın. Kuruyan bisküvileri ortadan kesin ortasına krema sıkın yada ben krema torbasının ucuyla içine kremayı sıktım. Çikolata sosunu döküp, servis edin.