Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Profiterol

Profiterol
0
41

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Profiterol Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
  • 1 çimdik tuz
Kreması için;
  • 3 su bardağı süt
  • 3 doruklu yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 50 gram tereyağı 1 tatlı kaşığı vanilya
Çikolata sosu için;
  • 1 su bardağı su, 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı bir çimdik tuz 80 gram bitter çikolata

Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce kremayı hazırlayalım.
  2. Yağ ve vanilya haricindeki bütün malzemeyi tencereye alıp, yeterlice çırpın.
  3. Tereyağını da ekleyin, pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 2 dakika daha pişirmeye devam edin, un kokusu gelmesin. Vanilyayı ekleyip, 1 dakika kadar çırpın ve soğumaya bırakın.
  4. Profiterolün yapılışı için; su, tereyağı, şeker ve tuzu bir tencereye alıp kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başlayınca içine elenmiş unu ekleyip süratle tahta kaşıkla karıştırın.
  5. Hamuru en az 5 dakika daha, kısık ateşte karıştırarak pişirmeye devam edin. Biraz ılınınca içine vanilyayı ekleyin. Yumurtaları kırıp mikserle ılıyan hamura yedirin.
  6. Bir tatlı kaşığı ile hamurdan biraz alıp başka tatlı kaşığı ile hamuru kağıdı dizin ya da hamuru bir sıkma torbasına koyup fırın kağıdın üzerine ceviz büyüklüğünde sıkın.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika ortası pişirin. Fırını kapattıktan sonra 5-10 dakika kadar daha kapağını açmadan kurumaya bırakın.
  8. Pişme esnasında asla kapağı açmayın. Kuruyan bisküvileri ortadan kesin ortasına krema sıkın yada ben krema torbasının ucuyla içine kremayı sıktım. Çikolata sosunu döküp, servis edin.
Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Efsane Profiterol (Pastaneden Almaya Son) Tarifi İçin Malzemeler 100 gram margarin1 su bardağı un1 su bardağı suBir çimdik tuz1 yemek kaşığı şeker2 tane yumurta ( benimkiler büyüktü küçükse 3 tane kullanın) Kreması için; 2 su bardağı süt1 buçuk yemek kaşığı un3 yemek kaşığı dolusu şeker1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Profiterol Tanımı İçin Malzemeler 4 orta uzunluk yumurta100 gram tereyağı1 çay kaşığı tozşekerYarım çay kaşığı tuz1 su bardağı su1 paket vanilya1 su bardağı un Kreması için; 4 su bardağı sütYarım su bardağı tozşeker3 yemek kaşığı nişasta1 su bardağı un1 paket vanilya1 paket kremşanti Çikolata...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Pastane Usulü Profiterol (Lezzet Harikası) Tarifi İçin Malzemeler 150gr tereyağı1,5 su bardağı su1,5 su bardağı un4 adet orta boy yumurta (Oda sıcaklığında) Kreması için: 2 su bardağı süt2 çay bardağı toz şeker1 çay bardağı un1 yemek kaşığı nişasta2 adet yumurta sarısı1 paket vanilyaYarım yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Tam Ölçülü Profiterol Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı su1 su bardağı un100 gram tereyağı1 çay kaşığı tozşeker1 çimdik tuz3 adet yumurta Kreması için; 4 su bardağı süt1 su bardağı tozşeker1 yemek kaşığı nişasta4 yemek kaşığı un1 adet yumurta sarısı1 paket vanilya Çikolata sos için; 200 ml...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Pastane Yordamı Profiterol Tanımı İçin Malzemeler Profiterol hamuru için (şu hamuru deniyor profiterol toplarına); 1 su bardağı su (250 ml su bardağı ölçüsü)150 gram tereyağ2 tatlı kaşığı toz şeker1 tutam tuz1 su bardağı un + 1 yemek kaşığı un4 adet yumurta Dolgu kreması için ; Çeyrek su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
858,478Konular
981,301Mesajlar
29,565Kullanıcılar
Üst Alt