elektronikci
FD Üye
Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
Hamur gereçleri;
- 4 adet yumurta
- 125 gram margarin
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 1 fiske tuz
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı un
- 2 adet yumurta sarısı
- 40 gram tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 fiske tuz
- 1 paket toz kremşanti
- Çikolata sosu
- 2-2,5 su bardağı süt
- 2-3 yemek kaşığı çokokrem
Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Profiterol hamuru yapılışı için; su, tuz ve margarini bir tencereye koyup, margarin eriyip, su kaynayana kadar karıştıralım.
- Margarin eridikten sonra unu ek edip 4-5 dakika kadar kavuralım, kenara alıp, soğumaya bırakalım.
- İyice soğuyan hamurumuza teker teker yumurtalarımızı kırıp mikser yardımıyla çırpalım.
- Önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırında 25-30 dakika kapağını hiç açmadan üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Krema yapılışı için; ocağın altını açmadan tenceremize un, nişasta, şeker ve tuzumuzu koyup karıştıralım.
- Süt, su ve yumurta sarılarımızı ek edip, ocağın altını açalım kaynayana kadar daima karıştırarak pişirelim.
- Ocağın altını kapatıp vanilya ve tereyağını ek edip, karıştıralım, soğumaya bırakalım.
- İyice soğuyan kremaya kremşantiyi ek edip mikser yardımıyla çırpalım.
- Buzdolabında en az 2 saat dinlendirelim.
- Çikolata sosu yapılışı için; çikolata sosunu ve sütü sos tenceresine koyup pişirelim.
- Çikolata sosu piştikten sonra ocaktan alıp içine çokokremi ekleyip, karıştıralım.
- Profiterol toplarının yan kısmından bir delik açıp sıkma torbasına doldurduğunuz kremayı içine sıkıp servis tabağına alalım.
- Üzerine çikolata sosundan döküp servis edelim. Deneyen herkese afiyet olsun ????.