Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Profiterol

Profiterol

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Profiterol Tanımı İçin Malzemeler


Hamur gereçleri;
  • 4 adet yumurta
  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 1 fiske tuz
Krema materyalleri;
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 40 gram tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 fiske tuz
  • 1 paket toz kremşanti
Üzeri için;
  • Çikolata sosu
  • 2-2,5 su bardağı süt
  • 2-3 yemek kaşığı çokokrem

Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Profiterol hamuru yapılışı için; su, tuz ve margarini bir tencereye koyup, margarin eriyip, su kaynayana kadar karıştıralım.
  2. Margarin eridikten sonra unu ek edip 4-5 dakika kadar kavuralım, kenara alıp, soğumaya bırakalım.
  3. İyice soğuyan hamurumuza teker teker yumurtalarımızı kırıp mikser yardımıyla çırpalım.
  4. Önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırında 25-30 dakika kapağını hiç açmadan üzeri kızarana kadar pişirelim.
  5. Krema yapılışı için; ocağın altını açmadan tenceremize un, nişasta, şeker ve tuzumuzu koyup karıştıralım.
  6. Süt, su ve yumurta sarılarımızı ek edip, ocağın altını açalım kaynayana kadar daima karıştırarak pişirelim.
  7. Ocağın altını kapatıp vanilya ve tereyağını ek edip, karıştıralım, soğumaya bırakalım.
  8. İyice soğuyan kremaya kremşantiyi ek edip mikser yardımıyla çırpalım.
  9. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirelim.
  10. Çikolata sosu yapılışı için; çikolata sosunu ve sütü sos tenceresine koyup pişirelim.
  11. Çikolata sosu piştikten sonra ocaktan alıp içine çokokremi ekleyip, karıştıralım.
  12. Profiterol toplarının yan kısmından bir delik açıp sıkma torbasına doldurduğunuz kremayı içine sıkıp servis tabağına alalım.
  13. Üzerine çikolata sosundan döküp servis edelim. Deneyen herkese afiyet olsun ????.
Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt