Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 100 gram margarin
- 2 adet yumurta
- 3 su bardağı sut
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı unu
- Yarım su bardağı şeker
- Çikolata sosu
Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Su ve yağ kaynamak üzere ocağa alınır.
- Kaynayınca un eklenir ve bir iki dk karıştırılarak altı kapatılır soğumaya bırakılır. Muhallebi hazırlanır. Muhallebide soğumaya bırakılır.
- Çikolata sosu yapılır, soğumaya bırakılır.
- Sonra unla yaptığımız hamura birinci bir yumurta kırılır yeterlice o yumurta ona yedirilir, sonra ikincisi kırılır. Katiyen ikisi tıpkı anda kırılmaz.
- Sonrasında iki kaşık yardımıyla tepsiye koyulup 180 derecelik fırında 45 -50 dk pişirilir.
- Pişen hamurlar soğuduktan sonra ortasına muhallebi konur. Üzerinede çikolata sosu. Afiyet olsun.