bilgisayarci
FD Üye
Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
İç dolgu kreması için;
- Yarım litre süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1/4 (çeyrek) su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 200 ml krema (1 paket)
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 250 ml su
- 100 gram tereyağ
- 2 gram tuz
- 5 gram şeker
- 150 gram un
- 4 yumurta
- 500 ml süt
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3,5 yemek kaşığı toz şeker
- 80 gram çikolata (Sütlü yahut bitter)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt, un, nişasta, şeker, yumurta sarısı çırpıp kaynatıyoruz. Kaynayınca altını kapatıp, vanilya ve tereyağını koyup karıştırıyoruz.
- Üzerini streç sinemayla temas edecek biçimde kaplayıp soğumaya bırakıyoruz. Düzgünce soğuduktan sonra kremayı ekleyip çırpıyoruz.
- Sıkma torbasına doldurup iç dolgusunu sıkabilirsiniz.
- Su, tereyağ, şeker ve tuzu tahta kaşıkla karıştırarak eritiyoruz. Yaklaşık 30 saniye kadar kaynayınca unu koyuyoruz ve tahta kaşıkla ezip uygunca karıştırıyoruz.
- Hamurun birinci sıcaklığı çıktıktan sonra yumurtaları tek tek ekleyip çırpıyoruz. Hamur parlak ve pürüzsüz bir kıvam olunca sıkma torbasına alıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dk pişiriyoruz. Daha sonra profiterolümüzü kürdan ile delip, fırını 175 dereceye indirip, 10 dk kadar daha pişiriyoruz.
- Tereyağı ve çikolata hariç tüm materyalleri karıştırıyoruz.
- Sürekli çırpıyoruz. Bir sefer kaynayınca tereyağı ve çikolataları ekleyip, soğuyana dek çırpıyoruz.
Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı