Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Profiterollü Kup Tatlı

Profiterollü Kup Tatlı
0
92

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Profiterollü Kup Tatlı Tanımı İçin Malzemeler


Hamur için
  • 1 su bardağı su
  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı un
  • 3 tane yumurta
Kreması için
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
Üzeri için
  • 1 paket hazır çikolata sos
  • 1 paket sütlü çikolata
Profiterol içi için
  • 10-15 adet çilek

Profiterollü Kup Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Profiterol hamuru için su ve margarini bir tencere de kaynatıyoruz.
  2. İçine bir su bardağı un ekleyip 1-2 dakika daima karıştırarak pişiriyoruz.
  3. Pişen hamuru 15 dakika dinlendirip üzerine tek tek yumurtaları kırıyoruz.
  4. Her bir yumurtayı güzelce hamura yedirmeden başkasını kırmayın.
  5. Hazır olan hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
  6. Üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
  7. Bu ortada kremasını hazırlıyoruz. Vanilya hariç materyalleri karıştırıp kıvam alana kadar kaynatıyoruz.
  8. Altını kapatıp vanilyayı ekleyip düzgünce karıştırıyoruz.
  9. Çikolata sosu tarife nazaran hazırlayıp içine sıcakken çikolatayı koyup eritiyoruz.
  10. Profiterol toplarının içine birer tane çilek ve ceviz koyduktan sonra alabildiği kadar da muhallebi sıkıyoruz.
  11. Kupalara koyup üzerlerine kalan muhallebiyi gezdiriyoruz.
  12. En son üzerlerine çikolata sosu döküp servis edebilirsiniz.
Profiterollü Kup Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Profiterollü Pasta(Windbeuteltorte) Tanımı İçin Malzemeler 2 yumurta1 çay bardağı şekerYarım çay bardağı sıvı yağYarım çay bardağı süt1 adet vanilya1 adet kabartma tozu1,5 çay bardağı un Kreması için; 3 paket krema ( 600 ml )1 paket mascarpone (250 gram )4 yemek kaşığı pudra şekeri Arası için; 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Profiterol Tanımı İçin Gereçler  1 su bardağı su 1 su bardağı un 125 gram tereyağı yahut margarin 3 adet yumurta (Yumurtalar küçük ise 4 adet) Profiterol kreması için; 1 litre süt1 su bardağı toz şeker1 su bardağı un3 yemek kaşığı nişasta1 paket vanilya (1 damla vanilya özü isteğe bağlı)1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Profiterollü Kuleler Tarifi İçin Malzemeler Taban Keki İçin: 4 yumurta 1, 5 su bardağı toz şeker 5 yemek kaşığı su 1 su bardağı sıvı yağ 2 su bardağı un 34 yemek kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Keki Islatmak İçin: Yarım su bardağı kadar su 1 tatlı kaşığı kakao 1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
Pastane Usulü Profiterol (Lezzet Harikası) Tarifi İçin Malzemeler 150gr tereyağı1,5 su bardağı su1,5 su bardağı un4 adet orta boy yumurta (Oda sıcaklığında) Kreması için: 2 su bardağı süt2 çay bardağı toz şeker1 çay bardağı un1 yemek kaşığı nişasta2 adet yumurta sarısı1 paket vanilyaYarım yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Mükemmel Profiterol Ve Ekler Pasta Tanımı İçin Gereçler Hamuru için; 1 su bardağı su1 su bardağı un120 gram kadar tereyağı (yada 125gr margarin)4 adet yumurta ( yumurtalarınız büyükse 3 ekleyin) Kreması için; 2,5-3 su bardağı kadar süt1-1,5 çay bardağı şeker (tatlı isteğinize bağlı)3 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
858,477Konular
981,281Mesajlar
29,557Kullanıcılar
efwistonSon üye
Üst Alt