Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Profiterollü Pasta(Windbeuteltorte)

Profiterollü Pasta(Windbeuteltorte)
0
29

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139

Profiterollü Pasta(Windbeuteltorte) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1,5 çay bardağı un
Kreması için;
  • 3 paket krema ( 600 ml )
  • 1 paket mascarpone (250 gram )
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
Arası için;
  • 1 paket windbeutel
  • 2 yemek kaşığı çilek reçeli
Üzeri için;
  • 500 gram donmuş frambuaz
  • 2 paket kırmızı pasta jölesi
Kenarı için;
  • 200 gram file badem

Profiterollü Pasta(Windbeuteltorte) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yumurta sarısı ve beyazını ayırıyoruz beyazını katılaşana kadar çırpıyoruz.
  2. Sarısına şeker ve vanilya ek edip mikserle köpürene kadar çırpıyoruz daha sonra sıvı yağ, süt ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  3. Un kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz tekrar çırpıyoruz ayırıp çırpmış olduğumuz yumurta beyazını kek harcımıza ek edip tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırıyoruz.
  4. Kelepçeli kalıbın alt tabanına yağlı kağıt yerleştiriyoruz kenarlarını yağlıyoruz kek harcımızı kalıbımıza döküp yayıyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz kekimiz soğuduktan sonra kelepçeye geçiriyoruz, üzerine çilek reçeli sürüyoruz.
  6. Kremamızı uygun bir kaba alıyoruz pudra şekeri ekleyip mikserle yoğunlaşana kadar çırpıyoruz daha sonra mascarpone ek edip tekrar çırpıyoruz.
  7. Kremamızdan kekimizin kenarı için 5 yemek kaşığı ayırıyoruz geri kalanı kekimizin üzerine yayıyoruz.
  8. Aralarına windbeutel yerleştiriyoruz, üzerine donmuş frambuazları yerleştiriyoruz pasta jölesini pakette yazan su ölçüsü ile ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz daha sonra frambuazın üzerine gezdiriyoruz.
  9. Buzdolabında 1 gece dinlendiriyoruz, daha sonra ayırmış olduğumuz kremayı pastamızın kenarlarına sürüp file bademle süsleyip servis yapıyoruz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Profiterollü Pasta(Windbeuteltorte) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Peynirli Kremalı Pasta (Käsesahnetorte) Tanımı İçin Malzemeler 4 adet yumurta1,5 çay bardağı şeker1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı süt1 adet vanilya1 adet kabartma tuzu3 çay bardağından bir parmak eksik un Kreması için 600 ml sahne ( krema )500 gram quark ( labne )1 su bardağı şeker1 paket...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Rocher Pasta Tanımı İçin Malzemeler 4 adet yumurta1,5 çay bardağı şeker1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı süt1 adet vanilya1 adet kabartma tuzu3 çay bardağından 1 parmak eksik un Kreması için; 4 paket krema1 paket mascarpone2 yemek kaşığı kakao3 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata (Çikolata...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
Çikolatalı Pasta Tanımı İçin Materyaller 3 adet yumurta1,5 çay bardağı şeker1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı süt3 yemek kaşığı kakao1 paket vanilya1 paket kabartma tuzu2 çay bardağı un Kreması için 3 paket krema 600ml100 gram çikolata (Yada 2 yemek kaşığı kakao )3 paket vanilya3 paket krema...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Ispanaklı Muzlu Mini Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler 4 adet yumurta1 su bardağı şeker250 gram ıspanakYarım çay bardağı sıvı yağYarım çay bardağı süt1 paket vanilya1 paket kabartma tozu2,5 su bardağı un Üzeri için; 4-5 adet muz1 yemek kaşığı çilek reçeli2 paket krema 400 ml1 paket...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Profiterollü Kup Tatlı Tanımı İçin Malzemeler Hamur için 1 su bardağı su125 gram margarin1 su bardağı un3 tane yumurta Kreması için 1 litre süt1 su bardağı un1 su bardağı toz şeker1 paket vanilya Üzeri için 1 paket hazır çikolata sos1 paket sütlü çikolata Profiterol içi için 10-15 adet çilek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
858,499Konular
982,584Mesajlar
30,351Kullanıcılar
kerimcan98Son üye
Üst Alt