Protein Çorba Tanımı İçin Malzemeler
- 1 modül tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet domates
- 1 adet havuç
- 4 yemek kaşığı haşlanmış buğday ya da bulgur
- Toz kırmızı biber
- Karabiber
- Kimyon
- Zerdeçal
- Nane
- 1 tutam maydanoz ya da dereotu
- Limon suyu
Protein Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk göğsünü bir tencerede haşlıyoruz.
- Ayrı bir tencerede soğan ve sarımsağı kavuruyoruz.
- Havucu da ekleyip kavuruyoruz.
- Domatesleri koyup haşlanan tavuğun suyunu ekliyoruz.
- Buğday ya da bulguru da koyup hepsi pişene kadar kaynatıyoruz.
- İçine istediğimiz baharatları ve biraz da limon suyu ekliyoruz.
- Daha sonra pişen çorbamızı blenderla pürüzsüz hale getiriyoruz.
- Didiklediğimiz tavuk kesimlerini da ekleyip biraz daha kaynatıyoruz.
- Servis ederken üzerine limon suyu ve bir tutam maydanoz ya da dereotu koyuyoruz.
Protein Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı