Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Psikolog

Psikolog
0
141

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Psikolog ;

İnsan ve hayvan davranışlarının yapı ve süreçlerini, gözlem ve deney gibi bilimsel yöntemleri kullanarak inceleyen, davranış bozukluklarının ve gelişim sorunlarının teşhis ve tedavisi yönünde faaliyetlerde bulunan kişidir

Psikiyatri dalıyla çok karıştırılır ama ikisi birbirinden farklıdır, psikolog bir anlamda sizi dinleyen ve size konuşarak yardım edendir, ilaç kullanamaz
Psikiyatri akıl hastalıklarının teşhisi, tedavisi ve önlenmesi ile uğraşan bilim ve hekimlik dalıdır
Psikiyatri doktordur
Psikiyatri ilaç kullanır ve psikiyatriye ağır rahatsızlıkları olanlar gider (nörotik, şizofren gibi)
Psikiyatrist olmak için tıp fakültesinden mezun olduktan sonra tus'u kazanarak psikiyatri alanında uzmanlık yapmak, yani 6+5 11 yıllık eğitim gerekir

Psikolog olmak için edebiyat fakültesinde 4 yıllık psikoloji lisansı yapmak yeterlidir

Psikoloğun kullandığı alet ve malzemeler :

Çeşitli tipte zeka, yetenek, kişilik testleri, ilgi envanterleri, tutum ölçekleri, görüşme, kayıt tutanakları ve formlar, istatistik tabloları ve anketler

Psikolog'a gidenler onun hastası değil danışanıdır diyebiliriz Psikolog doktor değildir

Similar threads

İnsanların birçoğu yaşamlarının bir bölümünde olumsuz bazı yaşam olayları olsun ya da olmasın bir takım sorunlar yaşayabilir. Hayatta mutlu olduğumuz zamanlar olduğu gibi mutsuz hissettiğimiz, işin içinden çıkamadığımızı düşündüğümüz durumlar yaşayabilir ve psikolojik destek almayı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
136
Bugün çok sık tartışılan bir konu hakkında Türkiye Psikiyatri Derneği'nin yapmış olduğu bir açıklamayı sizinle paylaşacağım. Ülkede hemen hemen herkesin psikoloji denilince aklına psikiyatristler, psikologlar ve psikolojik danışmanlar geliyor. Zaman zaman bu tanımların birbirine karıştırılması...
Cevaplar
0
Görüntüleme
140
Kafaların fazlası ile karıştığı bir konu; çokça kez duyuyorum ki psikolog ne iş, psikiyatrist ne iş yapıyor? Kime başvurmak gerekiyor; terapi alınca ne olacak ki ilaç değil mi asıl çözüm gibi. Bununla ilgili ayrıntılı şekilde ele almak gerektiğini düşünüyorum. Psikiyatrist; tıp fakültesi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
Psikiyatrist ve Psikolog Arasındaki Farklar Ülkemizde halk çoğunlukla ruhsal sorunlarla uğraşan insanların tanımlamasını yaparken psikolog yada psikiyatristi aynı anlamda kullanmaktalar Bu uygulama doğrusu aldıkları eğitim olarak fazla öbür olan iki grubu birbirine karıştırmaktır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
Psikolog ve psikiyatrist ziyaretleri önceden acayip sayılırdı Zamanla bu sezgi değişti Amerika ’da ve Avrupa ülkelerinde psikolojik tedaviye başvurma oranı görece yüksekti ama bizde, ülkemizde bu oran son yıllarda yeni yeni artmaya başladı Kültürel değerlerimiz bunun önemli nedenlerinden: Batı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
156
858,496Konular
981,835Mesajlar
29,883Kullanıcılar
Ss42ssSon üye
Üst Alt