elektronikci
FD Üye

Puding Dolgulu Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 dolu yemek kaşığı kakao
- 2.5 su bardağı un
- Vanilyalı puding (Pişirmek için 2 su bardağı süt )
- Çikolata sosu (Pişirmek için 2 su bardağı süt )
- Kremşanti veya isteğe bağlı süslenedebilir
Puding Dolgulu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek için; yumurta ve şekeri mikserin yüksek ayarıyla iyice çırpalım. Beyazlaşıp, kabarana kadar bu esnada vanilyayı da ekleyelim ki yumurta kokusu kalmasın tekrar çırpmaya devam edelim.
- Yumurtayı iyi çırparsak kekimiz de hem güzel kabarır hemde bir o kadar yumuşak sünger gibi olur.
- Daha sonra sıvı malzemeleri ekleyelim, bir tur çırpalım ve kuru malzemeleri eleyerek ekleyelim (Kakao, kabartma tozu ve unu ) tekrar bir tur çırpıp, yağlanmış dikdörtgen borcamda dökelim ayni ebatlarda her hangi borcam da olur.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kurdan temiz çıkana kadar pişirelim.
- Kek kısırken pudingi ve çikolata sosunu hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.
- Kek fırından çıkıp soğuduktan sonra eşit dilimleyelim her bir dilimin tam ortasını bir kapak veya duy yardımıyla yada herhangi bir şey ile ortasını alıp açalım, soğuyan pudingi dökelim.
- Üzerine çikolata sorunuda yayıp, kekimizi daha sonra istediğimiz gibi süsleyelim.
- İsterseniz keki beyaz pudingi kakaolu yapabilirsiniz. Bu hem aşırı basit hem evdeki malzemelerle yapılan yaş pasta tadını ve görüntüsünü aratmayacak harika bir tariftir mutlaka defterinize ekleyip denemeyi unutmayın. Afiyet olsun.