Puding Dolgulu Mekik Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 125 gram margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri ya da 3 yemek kaşığı toz şeker (ben pudra şekeri kullandım)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3.5 su bardağı un
- 2.5 su bardağı süt
- 1 paket çikolatalı puding
- 50 gram kadar çikolata
- 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
- Çikolata sosu ya da pudra şekeri
Puding Dolgulu Mekik Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle puding ve süt tencereye alınır.
- Kıvamı koyulana kadar pişirilir.
- Yoğunlaşmaya başlayınca çikolata ve hindistan cevizi atılarak biraz daha kaynatılıp alınır.
- Puding geniş bir kaseye aktarılır ve ortada bir karıştırılarak kıvamının çikolataya yakın olmasına dikkat edilir.
- Hamuru için kaseye yumuşamış margarin, sıvı yağ, pudra şekeri, yoğurt, vanilya, kabartma tozu ve un alınarak yoğrulur.
- Ele yapışmayan orta sertlikte bir hamur elde edilir.
- Hamurdan cevizden biraz iri kesimler alınır.
- Elle bastırılarak yuvarlak br form verilir.
- İçinin orta kısmına 1. 5 çay kaşığı kadar puding koyulur ve kenarları ortaya hakikat getirilip mekik formu verilir.
- Birleşim yerleri uygunca kapatılır ve hafif yuvarlanır.
- Dilerseniz yuvarlak biçimde yapabilirsiniz.
- Tüm hamura birebir süreç uygulanır ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizildikten sonra evvelce ısıtılan 180 derece fırında üzeri hafif renk alana kadar pişirilir.
- Çıkınca birinci sıcağı gittikten sonra üzerine çikolata sosu ya da pudra şekeri dökerek servis edebilirsiniz.
Not: puding tarife fazla geliyor lakin ben kalanını tükettiğim için tüm paketi yaptım. Siz dilerseniz yarım paketi 1 bardak süt ile yapabilirsiniz.
Puding Dolgulu Mekik Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı