Puding Tanımı İçin Materyaller
- 5 su bardağı süt
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı nişasta (mısır yahut buğday nişastası)
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı tereyağı (ya da 1/2 (yarım) su bardağı süt kreması)
Puding Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Orta uzunluk bir tencereye tereyağı ve vanilya harici tüm materyalleri ekleyin.
- Güzelce çırptıktan sonra ocağın üzerine alın.
- Tel çırpıcı yardımıyla çırparak ya da tahta kaşık yardımıyla karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
- Üzerinde göz göz kabarcıklar oluşmaya ve kıvamı ağırlaşmaya başladığında ocaktan alın.
- Ocaktan aldıktan sonra şimdi kendi sıcağındayken içerisine tereyağını ve vanilyayı koyun ve ya blender ya da el çırpıcısıyla karıştırın.
- Akabinde kaplara bölüştürüp ılımaya bırakın.