Pudingli Bahar Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 2 yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı ayçiçek yağı
- 3/2 su bardağı un
- 1 paket Dr, Oetker vanilin
- 1/2 (yarım) paket Dr. Oetker kabartma tozu
- 6-7 adet çilek (Küp küp doğranmış)
- Keki ıslatmak için yarım çay bardağı şekerli süt
- 1/2 (yarım) paket Dr. Oetker kakaolu puding
- 350 ml süt
- 25 gram tereyağı
- 1 paket Dr. Oetker çilekli puding
- 500 ml süt
- 25 gram tereyağı
- 1 paket Dr. Oetker antep fıstıklı puding
- 350 ml süt
- 25gr tereyağı
- Süslemek için.
- Çilek
- Çiçekler
- Dr. Oetker pasta süsleri
Pudingli Bahar Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek için yumurta, şeker ve vanilin 3-5 dk kadar çırpılır. Akabinde süt ve ayçiçek yağı eklenerek karışımın homojen olması sağlanır. Üzerine elekten geçirilerek un ve kabartma tozu eklenir ve karıştırılır.
- Son olarak küp küp doğranmış çilekler de eklenir ve evvelce ısıtılan 160 derece fırında 25 dk pişirilir. Kürdan testi ile pişip pişmediği denetim edilerek fırından çıkarılıp kalıbıyla soğumaya bırakılır.
- Kek soğurken evvel Dr. Oetker çilekli pudingimiz bir tencereye alınır ve üzerine 500 ml süt eklenir. Kaynama başlayınca altı kısılır ve 25 gram tereyağı eklenip 1-2 dk karıştırılır.
- Pişen pudingimiz, üzerine çatalla delikler açılarak şekerli süt ile ıslatılan kekin üzerine dökülür (Kek kalıptan çıkmayacak)
- Sırayla Dr. Oetker antep fıstıklı puding ve Dr. Oetker kakaolu puding materyaller kısmında belirtilen uygun ölçü süt ve tereyağı ile pişirilir. Tekrar sırayla kalıba dökülür.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra dikkatlice buz dolabına kaldırılır. 3 saatin sonunda pastamız dolaptan çıkarılır, kelepçeli kalıp alınır ve dilendiği üzere süslenir. Biz çilek, çiçekler ve Dr. Oetker pasta süsleri kullandık
Bu tanım Dr. Oetker pudingli tarifler müsabakasına katılmıştır. Sen de katıl ödül kazanma talihi yakala.
Pudingli Bahar Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı