Pudingli Bisküvili Şahane Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket kakaolu bisküvi (175 gr.lık)
- 1 paket sade bisküvi
- 1 adet Dr.Oetker kakaolu puding
- 3,5 su bardağı süt (bardak ölçüsü 200 ml.)
- 1 yemek kaşığı un
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağı
- Artan krema
- 1 adet sütlü çikolata 65 gr
Pudingli Bisküvili Şahane Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tencereye pudingi, sütü ve 1 yemek kaşığı unu koyarak ocağa alalım ve çırpıcıyla karıştırarak üzerinde baloncuklar olup yoğunlaşana kadar pişirelim.
- Ocaktan alırken yarım yemek kaşığı tereyağını koyup çırpıcıyla uygunca karıştıralım.
- Kelepçeli kalıbın içine hamur pişirme kağıdını yerleştirelim, sıcak pudingimizden evvel sade bisküviye kremadan koyup dik olarak koyalım.
- Sırayla bir kakaolu bir sade bisküviyi kremaya batırarak kalıp dolana kadar sırayla dizelim.
- Kalan pudingi ocağa koyup ısıtalım içine çikolatayı parçalayıp koyalım düzgünce karıştıralım.
- 2-3 kaşık ayırıp tamamını bisküvilerin üzerine dökelim yan taraflarına sürelim.
- Pastamızı buzdolabına koyup 3-4 saat bekledikten sonra kelepçeli kalıbı açalım ayırdığımız kremayı kalıba yapışan kısımlara sürdükten sonra fotoğraflarda gördüğünüz üzere çarpraz halde kesip yan kısımları tepsiye yatıralım.
Not : bisküvili pastaları dikey yaparsak kremanın birazcık koyu olması gerekmektedir, bunun için pudinge 1 yemek kaşığı un koyuyorum. Yatay yaparsak gerek kalmaz.
Bu tanım Dr. Oetker pudingli tarifler yarışına katılmıştır. Sen de katıl ödül kazanma bahtı yakala.
Pudingli Bisküvili Şahane Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı