
Pudingli Elmalı Kek Tanımı İçin Materyaller
- ️2 adet yumurta
- ️100 gram şeker
- ️100 ml ılık süt
- ️200 gram un
- ️ 1 paket kabartma tozu
- ️1 paket vanilya şekeri
- ️ 1-2 elmayı dilimler halinde kesin
- ️22 cm çapında form pasta kabı fırın kabı
- ️1 adet yumurta
- ️50 gram şeker
- ️250 ml süt
- ️15 gram nişasta
Pudingli Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel pudingle başlayacağız. Bir yumurta ve şekeri çırpma teli ile çırpın.
- Süt ve nişasta ekleyin, her şeyi uygunca karıştırın.
- Artık ocağın üstüne koyun ve kaynayana kadar karıştırın.
- Hamuru için iki yumurta ve şekeri çırpın. 100 ml ılık süt ekleyin ve tekrar karıştırın.
- Un, kabartma tozu ve vanilya şekerini ekleyin ve her şeyi uygunca karıştırın.
- Doğranmış elmaları hamurla karıştırın.
- Fırın tepsisine dökün ve pudingle süsleyin.
- 180 derecede yaklaşık 30-40 dakika pişirin.