teknolojiuzmani
FD Üye
Pudingli Elmalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 80 gr tereyağ
- 1 adet yumurta küçükse 2 adet
- 1 paket vanilya şekeri
- 4 yemek kaşık şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 300 gr un
- 1 paket vanilyalı puding
- 1 lt süt
- 4- 5 adet elma
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı şeker
- 30 gr tereyağ
- Pudra şekeri
Pudingli Elmalı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak hamurumuzu yumuşak olacak şekilde hazırlayıp yağlı kalıbımıza elimizle yerleştiriyoruz.Kenar kısımlarına kadar.
- Daha sonra soyup küp küp doğranmış elmaları şeker ve tarçınla iyice karıştırdıkdan sonra kalıbın alt kısmına elmaları koyup üzerine paketin üzerindeki tarife göre pişirilmiş olan vanilyalı pudingi döküyoruz.
- En üst kısmına un şeker tereyağ lı hamuru ufalayarak her yerine serpiştirelim.
- 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra sıcaklığını aldıktan sonra buzdolabında 4 ila 5 saat bekletip üzerine pudra şekeri serperek servis yapıyoruz. Afiyet şifa olsun ????.