Pudingli Kolay Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket çilekli puding
- 3.5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 5 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Vanilya
- Yarım paket kedidili bisküvi
- Islatmak için süt
Pudingli Kolay Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce çilekli pudingi sütü ve unu bir tencerede kaynayıncaya kadar pişirelim.
- Kullanacağımız kalıbı yapışmaması için su ile ıslatalım.
- Pişen pudingi kalıbımıza döküp buzdolabına kaldıralım.
- Diğer kremamız için süt un yumurta şeker ve nişastayı bir tencereye alıp kaynayıncaya kadar pişirelim.
- Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağını ilave edip karıştıralım.
- Buzdolabından çilekli pudingimizi çıkarıp yarısını onun üzerine dökelim.
- Arasına kenarlarda boşluk kalacak şekilde süt ile ıslatılmış kedi dillerini dizelim.
- En son kalan kremamızı döküp buzdolabına kaldıralım. 4-5 saat sonra ters çevirip süsleyerek servis yapabilirsiniz.