Pudingli Kruvasan Tarifi İçin Malzemeler
- ️550 g un
- ️250 ml ılık süt
- ️1 adet yumurta
- ️1 paket maya
- ️1 paket vanilya şekeri
- ️1 paket kabartma tozu
- ️Bir tutam tuz
- ️Hazır puding paketi (500ml süt yerine sadece 400ml kullandım puding katılaşsın diye)
- ️1 adet yumurta
- ️2 yemek kaşığı süt
Pudingli Kruvasan Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için,bir yumurtayı,vanilya şekerini, mayayı bir kaba koyup karıştırın.
- Şimdi unu ve bir tutam tuzu ekleyin.
- İster mutfak robotu ile ister elinizle yoğurun.
- En son kabartma tozunu ekleyin.
- Hamuru bir saat kadar mayalanmaya bırakın.
- Pudingimiz için,hazır puding paketi kullandım. Sadece daha az süt kullanın ki puding sertleşsin,sonra soğumaya bırakın.
- Mayalanmış hamurdan bezeler alın ve top haline getirin ve merdane ile oval şekilde açın.
- Hamurun ucuna bir kaşık pudingi koyun ve hamurun yarısına kadar elinizle katlayın.
- Hamurun diğer yarısını bıçakla küçük yarıklar açın ve tamamen sarın.
- Üzerine 1 yumurta ve 2 yemek kaşığı süt karışımı sürüp 200 derece alt ve üst ısıda yaklaşık 20 dakika pişirin.