Pudingli Pankek Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Puding için;
- 500 ml süt
- 1 pk puding
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- Yarım bardak sıvı yağ
- 1,5-2 su bardağı kadar un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Pudingli Pankek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce bir tencereye 500 ml sütünüzü koyun ve pudingi içine döküp soğukken topaklanmalarını gidermek için karıştırın.
- Daha sonra ocağa koyup pişirmeye başlayın sürekli karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başlayınca altını kısın 1-2 dakika da o şekilde pişirin.
- Daha sonra altını kapatıp ılımaya bırakın.
- Pankekler için derin bir kaba yumurta,toz şeker,süt ve sıvı yağı koyun ve hepsini çırpın karıştırın.
- Daha sonra kakao,un, kabartma tozu ve vanilini ilave edin ve iyice karıştırın.
- Orta boy bir tavayı ocağa koyup kızdırın ve karışımdan 1 kepçe dolusu döküp ters düz yaparak büyük bir pankek yapın.
- Karışım bitene kadar aynı şeyi tekrar edin 4-5 tane büyük pankek elde etmeniz yeterli.
- Daha sonra sıcağıyla aralara puding döküp sürerek pankekleri üst üste koyun en son kalan bütün pudingi pankekleri üstüne dökün ve iyice etrafını sıvayın. İşte bu kadar.
Pudingli Pankek Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı