Pudingli Pasta Tanımı İçin Materyaller
Kek için;
- 3 yumurta
- 1 su bardağı 1 parmak az şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- Yarın su bardağı portakal suyu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un (sonrası göz kararı)
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket muzlu puding
- 3 su bardağı süt
- Üzerine kek kesimleri ve portakal dilimi
Pudingli Pasta Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak yumurta ve şekeri bembeyaz köpük üzere olana kadar çırpıyoruz.
- Sonra üzerine süt, sıvı yağ, portakal suyunu ekliyoruz. Bu esnada çırpmaya devam ediyoruz.
- Akabinde unun içerisine karıştırdığımız kabartma tozu ve vanilyayla bir arada ekliyoruz.
- Un 4 bardağa kadar çıkmış olabilir ben sayana kadar kalanı kocam beyefendi ekledi.
- Bilirsiniz bu türlü durumlarda ortalık karışır.
- En son da kakao eklendi ve evvelden 5 dk ısınmakta olan fırına 170 derecede fanlı 30 dk atıldı.
- Kek fırında iken ocakta süt ve toz pudingi karıştıra karıştıra katılaşana kadar pişiriyoruz.
- Birinci sıcaklığı çıkınca buzdolabına aldık çok sıcak kalmasın diye.
- Kek fırından çıkınca 10 -15 dk soğumaya bıraktık. Pudingimizi üzerine döktük ve dilediğimiz üzere süsledik.